Lunaparklar yeniden açıldı

Korona virüsü salgını nedeniyle 4 aydır kapalı olan lunapark ve tematik parklar, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yeniden hizmet vermeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona salgını nedeniyle getirilen yasağın kaldırıldığı lunapark ve tematik parklarda bugün temizlik ve dezenfektan çalışmaları yapıldı. Ekiplerin çalışmalarının ardından çocuklar, belli bir mesafede olmak şartıyla lunaparklara alındı.

Açılan parklardan biri de Bayrampaşa'daki Adapark oldu. Oyuncak araçların içinde ise sosyal mesafe kuralına uygun şekilde oturma planı düzenlendi.

Parka girişte, gelenlerin ateşinin ölçülerek içeri alınması ve maske temini için de gerekli çalışmalar yapıldı.

Bayrampaşa Belediyesi Temizlik İşleri Kontrol Amiri Süleyman Yılmaz, havaların ısınmasıyla lunaparkların çocukların ve gençlerin uğrak yerleri haline geldiğini belirterek, "Pandemiden dolayı parkları dezenfektanlı sularla yıkıyoruz. Tüm araçlar temizleniyor. Park çevresi de titizlikle temizleniyor. Zabıta ekiplerinin kontrolleri de devam ediyor" dedi.

Yılmaz, ilçe genelinde 365 kişilik bir ekiple alışveriş merkezlerinde ve parklarda hijyen çalışması yaptıklarını ifade etti.

Bu arada, parkların gündüz sakin olduğu gözlendi.

(İSTANBUL-AA)

Etiketler lunapark korona