İki köy ve üç mahalle karantinaya alındı

Korona virüsü nedeniyle Bartın'da bir köyde, Malatya'da bir mahallede, Ardahan'da bir köyde ve Kastamonu'da iki mahallede karantina uygulanmasına karar verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bartın'ın Ulus ilçesinde korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik önlemler kapsamında yeni karantina kararları alındı.

Kumluca beldesine bağlı Kirsinler köyünde bir nişan töreni sonrası korona virüsü vakası görüldü. Bunun üzerine Ulus Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, filyasyon çalışmaları ile vakaların artmasını ve yayılımı önlemek amacıyla köyün tamamının ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasını kararlaştırdı.

Beldede bulunan Afet Konutlarındaki kişilerde de nişan töreni sonrası korona virüsü vakasına rastlandığı aktarılan kararda, buradaki 2 ayrı blokta oturan kişilerin ikametlerinde kalmasının sağlanmasına, apartmana başkalarının girişine izin verilmemesine ve karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Malatya Valiliği korona virüsü vakaları nedeniyle Akçadağ ilçesindeki Çevirme Mahallesi'nin karantinaya alındığını duyurdu.

Açıklamada, "Akçadağ İlçesi Çevirme Mahallesinde Covid-19 vakaları tespit edilmesi nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla 06 Temmuz 2020 tarihinden itibaren karantina kararı alınmıştır" denildi.

Ardahan'da ise Tepeler köyünde karantina uygulanmasına karar verildi. Valilikten yapılan açıklamada, köyde Covid-19 vakası ve temaslı kişiler belirlendiği aktarıldı.

Bu nedenle köyün Hıfzıssıhha Kurulunca karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı aktarılan açıklamada, "Salgının bir an önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla 14 gün süreyle köy giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. Giriş ve çıkışı jandarma ekiplerince kontrol altına alınan köyde sağlık ekipleri de filyasyon çalışması başlattı.

Kastamonu'da da Küre ilçesinde, korona virüsü tespit edilen İğdir köyünün Merkez Mahallesi ile Curalar Mahallesi salgının kontrol altına alınması amacıyla 14 gün karantinada tutulacak. (DUVAR-AA)