Selin vurduğu Bursa'ya milyonlarca liralık çekici faturası

Bursa'da 6 kişinin öldüğü selin ardından mağdurlara gönderilen çekici faturaları tepki topladı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır yüksek fiyatların düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Ahmet Eraslan faturaların sel mağdurlarından tahsil edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa Kestel'de 21-22 Haziran'da yaşanan ve 6 kişinin ölümüne neden olan selden sonra, halka bir darbe de çekici faturalarıyla geldi. Selin en fazla etkilediği yerlerden biri olan Dudaklı Mahallesi'nde araçlar su altında kalınca jandarma köye çekici çağırdı. Araçları sudan çıkaran çekiciler sel mağduru olan araç sahiplerine binlerce liralık faturalar gönderdi.

Bölgede açıklamalarda bulunan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, yüksek fiyatlı faturalarla ilgili olarak Bursa Otoparkçılar ve Kurtarıcılar Odası Başkanı Ongun Özdemir'le görüştüklerini söyledi. Tanır, Özdemir'in bölgeye gelerek incelemelerde bulunacağını ve yanlışlık varsa fahiş fiyatlı ücretlerin düzeltileceğini belirtti. Faturalarda “Vinç marifetiyle kaldırıldı” ifadesinin yer aldığını belirten Tanır, bu durumda bir yanlışlık olduğunu ifade etti.

'AFET BÖLGESİ İSTEDİK, YÜKSEK FATURA GÖRDÜK'

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Ahmet Eraslan, “Bölgenin afet bölgesi olmasını talep ederken, bugün geçmiş olsun ziyaretine geldiğimizde bu faturaları gördük. Doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı. Eraslan faturalarda 300 bin lira, 1,5 milyon lira gibi rakamlar yazdığını söyledi ve bu paraların alınmamasını hatta bu ücret talep edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ongun Özdemir ile görüştüklerini belirten Eraslan, “Farklı farklı faturaların doğru olmadığını ve vatandaşımıza yardımcı olmalarını talep ettik. Konuyla en kısa zamanda ilgileneceğini söyledi. Bu insanlara her türlü sıkıntınızda yanınızdayız dedik, birilerinin bir daha mağdur etmesi vicdanlara aykırıdır. Ne iadesi, bu paranın bu insanlardan alınmaması lazım” diye konuştu. (ANKA)