Mustafa Çalışkan: Görevi alnımın akıyla teslim ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa Çalışkan, Gazeteci-yazar Murat Yetkin'e açıklamalarda bulundu. Çalışkan, YetkinReport'a yaptığı açıklamada, "İstanbul’u alnımın akıyla, ismime bir kara çalınmadan gelecek arkadaşıma teslim etmeyi Allah bana nasip etti" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa Çalışkan'a atama ile ilgili sorular sordu. Mustafa Çalışkan, YetkinReport'a yaptığı açıklamada, "Bana beş yıl önce verilen görevi layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Önemli olan da budur" dedi.

"Beş yıl önce bu göreve geldim ve İstanbul’u alnımın akıyla, ismime bir kara çalınmadan gelecek arkadaşıma teslim etmeyi Allah bana nasip etti" diyen Çalışkan, emekliliğini isteyebileceği yolundaki spekülasyonlara karşı şunları söyledi:

• "Beni beş yıl önce buraya getiren aynı iradedir, Sayın Cumhurbaşkanıdır; şimdi başka arkadaşımı bu önemli göreve getiriyor. Değerlendirmesini tartışamam. Bu bir nöbet değişimidir. Ben bürokratım, devletin hizmetindeyim. Devlet benim hizmetime nerede ihtiyaç duyuyorsa, orada görev yaparım.

• “İstanbul’da 39 ilçe, 55 şube var. Arkadaşlarımla beş yıldır çalışıyorum. Onlarla vedalaşıp helalleştikten sonra, sanırım bir hafta kadar sonra Ankara’ya gidip yeni görevime başlayacağım. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak hangi konuya bakacağımı henüz bilmiyorum; görev dağılımı yapıldığında öğreneceğim.”

Atamasının perde arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasındaki çekişme iddiaların olabileceği yorumları üzerine konuşmasının doğru olmayacağını söyleyen Çalışkan, “Bana beş yıl önce verilen görev layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Önemli olan da budur. Bürokrat olarak devlet hizmetinin gerektirdiğini yapmaya devam edeceğim” dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN