Ankara Adliyesi'nde korona virüsü: PTT ve ön büro kapatıldı

Ankara Adliyesi'nde birden fazla personelde korona virüsü tespit edildi. Adliyede bulunan PTT ve savcılık ön büro kapatılırken Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Özgen Hindistan, adliyelerdeki kalabalığa dikkat çekerek ciddi tedbirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla 16 Haziran'da başlatılan yargıda normalleşmenin ilk gününde İstanbul'daki adliye sarayları başta olmak üzere Ankara Adliyesi'nde yoğunluk dikkat çekmişti.

BİRDEN FAZLA PERSONELDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Ankara Adalet Sarayı'nda bazı çalışanlarda korona virüsü (Covid-19) tespit edildi. Bunun üzerine adliyede bulunan PTT ve savcılık ön büro kapatıldı. Twitter'da bir soru üzerine haberlerin doğru olduğunu belirten Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, yarın bilgi alacaklarını aktardı.

Adliyedeki vakalara ilişkin açıklama yapan Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Özgen Hindistan, "Bugün birden fazla bölümde korona virüsü vakası tespit edildi. Kaçakçılık, aile mahkemesi, ön büro, PTT çalışanlarında çıktı. PTT ve ön büro kapatıldı" dedi.

'ADLİYELERDE YENİ DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR'

Korona virüsü tehdidinin halen devam ettiğine dikkat çeken Hindistan, adliyelere dönük daha ciddi tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti.

Hindistan, "Özellikle adliyelerde icra, idari yargının açılması ile yoğunluk arttı. Adliyeye gelen insanlar da tehlike altında. Özellikle icra bölümünde yoğunluk çok fazla. Yeniden düzenlemeye ihtiyaç var" diye konuştu. (DUVAR)