Gazeteci Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı

TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile bir asker bu sabah gözaltına alındı. Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, dosyanın içeriğini henüz öğrenemediklerini belirtirken gözaltıların 2019 yılında açılan “siyasal ve askeri casusluk" soruşturması nedeniyle olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alındı. Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, gazetecilerle birlikte bir askerin de gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan üç isim Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sosyal medyada yaptığı paylaşımda Dükel'in bu sabah 07.30’da gözaltına alındığını belirtti. Yanardağ, gazeteci Dükel’in gözaltına alınmasıyla ilgili, "Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır" dedi.

Odatv ise haberinde Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığını polislerin evinde arama yaptığını duyurdu. Odatv polisin, Yıldız'ın evinde bulunan bütün dijitalleri aldığını aktardı.

SORUŞTURMA 2019'DA BAŞLATILMIŞ

Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, “siyasal ve askeri casusluk” suçlaması yönetildiğini ve soruşturmanın 2019 yılında başladığını açıkladı. Dosyanın içeriğini henüz öğrenemediklerini belirten Tokatlı, ifade işlemlerinin ardından savcılık talep ederse Dükel, Yıldız ve E.B. isimli askerin adliyeye sevk edileceğini açıkladı.

Gözaltına alınan gazetecilerin avukatları, soruşturmanın detaylarıyla ilgili detaylı bilgi edinemezken iktidara yakın Sabah Gazetesi'nden Abdurrahman Şimşek, dosyanın içeriğine ilişkin bilgileri yazdı. Abdurrahman Şimşek'in aktardığına göre Müyesser Yıldız, kendi telefonundan bir diğer şüpheli olan, İstanbul'da görevli E.B. isimli askeri 29 kez aradı. Habere göre savcılık, Müyesser Yıldız hakkında, bu telefon konuşmalarını haberleştirmediği için 'askeri casusluk yapmış olabilir' şüphesiyle gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamındaki suçlamalar arasında, Türkiye'nin Libya ve Suriye İdlib'deki savaş planlarının 'Askeri Casusluk' maksadıyla sızdırılması da sayıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaklaşık bir ay önce Müyesser Yıldız'ın bir Facebook gönderisini paylaşarak Yıldız'ı hedef göstermişti. Kars'ta vefat eden bir asker üzerine paylaşım yapan gazetecinin gönderisini Twitter'dan paylaşan Soylu, "Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" ifadelerini kullanmıştı.

Yıldız ayrıca mart ayında yazdığı bir haber nedeniyle 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

CHP'DEN TEPKİ GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Twitter adresinden yaptığı paylaşımda "Güne yine AKP faşizmi ile uyandık" dedi. "Dükel ve Yıldız derhal serbest bırakılmalıdır" diyen yapan Ağbaba, paylaşımında "Gerçekleri konuştukları/yazdıkları için gazetecileri gözaltına almak, bitip tükenmişliğin resmidir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)