Büyükçekmece'nin yazlık bölgesine 14 kat izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bayburtlu Grup İnşaat'ın yazlık yerde yapacağı inşaat projesinde 35 kattan 14 kata indi. Büyükçekmeceliler yapıya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Büyükçekmece ilçesine bağlı Kumburgaz Mahallesi’nde, Bayburtlu Grup İnşaat tarafından yapılan bir inşaat projesine tepkiler yükseldi. Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrıda bulunarak inşaat ruhsatının iptal edilmesini istedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na projeye 18 Eylül 2015’te üç katlı ve 35 katlı olmak üzere iki blok için yapı ruhsatı verdi. Büyükçekmece Belediye Başkanlığı projenin çevredeki kentsel dokuyu bozacağı gerekçesiyle İstanbul 5. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme ruhsatları iptal etti ve karar Bölge İdare Mahkemesi tarafından 18 Nisan 2018’de onandı. İnşaat sahipleri yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat etti ve 25 Aralık 2019’da bu kez 13 ve 14 kattan oluşan 2 blok için yapı ruhsatı aldı.

Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığı açıklama yaparak durumu özetledi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrıda bulunularak, “Yatay yapılaşmanın hâkim olduğu bu alanda böyle bir yüksek kat uygulaması ileride çok kötü örnek teşkil edecek ve önü alınamaz bir noktaya gidecek, böylece Kumburgaz sayfiye bölgesi de betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kalacaktır" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)