Sağlıkçılara Kiptaş daveti

Kiptaş’ın Silivri 4. Etap tanıtımı yapıldı. Sağlık çalışanlarına 50 kontenjan ayrıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kiptaş’ın, Silivri 4. Etap Konutları’nın tanıtımı yapıldı. Sağlık çalışanları için 50 konut ayrıldığı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımızı özellikle davet ediyorum" dedi.

İmamoğlu, İBB iştiraklerinden Kiptaş’ın, Silivri 4. Etap Konutları’nın tanıtım programında, projenin yeni nesil belediyeciliğin bir ürünü olduğunu anlattı. İmamoğlu, "Demiştik ki İstanbul’u adil bir şehir yapacağız. Adalet duygusu çok önemli. İstanbul’u yeşil bir şehir yapacağız. Doğayla barışık, doğayla iç içe. Pandemi sürecinde doğa insan ilişkisi çok daha ön plana çıkmış, yaşam alanlarının buna dönük tanımlanması da çok önemli bir husus haline gelmiştir. Demiştik ki İstanbul’u yaratıcı bir şehir yapacağız. Yetenekli insanlarının kendi yaşam koşullarını en çağdaş unsurlarla buluşturmasına fırsatlar sunacağız. Silivri 4. Etap Projesi, seçim döneminde ortaya koyduğumuz bu taahhütleri içinde barındıran bir proje. Kira öder gibi insanlarımızın ev sahibi olmasını sağlamak istedik. İstedik ki bu projede ev sahibi olacak herkes, evinin hangi penceresinden bakarsa baksın yeşil bir ortamla, doğayla iç içe bir imkanla buluşsun. Ön cephede mücadele eden, salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımızı özellikle davet ediyorum" diye konuştu.

Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt da şu bilgileri verdi: "Silivri 4. Etap sosyal konutlarımızda ayrıcalıklı bir duruma daha yer veriyoruz. Kamu kurumlarının sosyal konut projelerinde de gerçekleştiği gibi biz de yüzde 40 engelli vatandaşlarımız ile şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için 50’şer adet iki ayrı kontenjan ayırdık. Bu ayrıcalıklı gruplarımıza ek olarak 50 konutu da sağlık çalışanlarımız için ayırdık. Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında ambulans şoförü, hizmetli, hasta bakıcı, hemşire veya doktor olanlara diğer başvuru şartlarını taşıması halinde projemize bu kontenjandan başvurabilecek."

ÖN BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Kurt, projeden ev sahibi olmak isteyenler için, peşin 228 bin TL’den başlayan fiyatların yanı sıra, 120 ayda 2 bin 250 TL’den başlayan taksit seçeneği ile asgari ücretin altında ödeme planları sunduklarını söyledi.

Proje için ön başvurular, 01-21 Haziran tarihleri arasında, www.silivri4.kiptas.istanbul sitesi üzerinden alınabilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar 500 TL katılım bedelini kredi kartı ile online ödeyip taleplerini oluşturabilecekler. Bin 396 konuttan oluşan proje, 2+1, 3+1 şeklindeki dairelerden oluşuyor. (HABER MERKEZİ)