Prof. Dr. İşaya Üşür vefat etti

Toplumcu iktisadın önemli isimlerinden Prof. Dr. İşaya Üşür vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. İşaya Üşür, bugün Ankara'da vefat etti. Mülkiyeliler Birliği'nden yapılan açıklamada, İşaya Üşür'ün İstanbul'da defnedileceği belirtildi.

Açıklamada, "Prof. Dr. İşaya Üşür’ü kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. 1975 İktisat ve Maliye bölümü mezunu üyemiz, değerli hocamız İşaya Üşür 20.05.2020 Çarşamba günü Ankara’da vefat etmiştir. Değerli hocamız İşaya Üşür İstanbul’da toprağa verilecektir. Camiamızın, ailesinin, yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun" denildi.

Üşür'ün kurucuları arasında yer aldığı Tarih Vakfı'dan yapılan açıklamada da "Tarih Vakfı'nın kurucu mütevellilerinden, değerli tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. İşaya Üşür’ün vefat haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine, sevenlerine, tarih ve akademi camiasına baş sağlığı dileriz" ifadeleri kullandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu da çalışmalarına katkı sunan Üşür için taziye mesajı yayınladı: "Toplumcu bakış açısı ve halktan yana duruşuyla uzun yıllardır TMMOB ve bağlı odalarımızın etkinliklerine katkı veren değerli iktisatçımız İşaya Üşür'ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Üşür'ün mezunu olduğu ve ders verdiği Ankara Üniversitesi "Fakültemizde de ders veren hocamız Prof. Dr. İşaya ÜŞÜR vefat etmiştir. Merhum Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı dileriz" açıklamasını yaptı.

Eğitim Sen ise "Emekli üyemiz, değerli bir bilim insanı ve mücadele arkadaşımız İşaya Üşür’ü kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Yıldızlar yoldaşın olsun hocam" mesajını paylaştı.

İŞAYA ÜŞÜR KİMDİR? 

İşaya Üşür, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi (Mülkiye)  İktisat ve Maliye Bölümü'nü 1975 yılında bitirdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görev yapan Üşür, İktisat Tarihi ana bilim dalında dersler verdi.

Bağımsız Sosyal Bilimciler İktisat Grubu, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) ve Tarih Vakfı kurucuları arasında yer alan Üşür, Praksis Dergisi Danışma Kurulu ve Türk Sosyal Bilimler Derneği üyesiydi. (HABER MERKEZİ)