Tahliye edilen kişi, iki mahalleyi karantinaya aldırdı

Antalya’da iki mahalle karantinaya alınırken, korona salgınının cezaevinden tahliye edilen bir kişiden kaynaklandığı ileri sürüldü. Tahliye edilen kişi için kalabalık bir ‘hoş geldin’ partisi verildiği ve ardından da aynı mahallede kalabalık bir nişan töreni düzenlendiği belirtildi. Testleri pozitif çıkan 35 kişi öğrenci yurdunda karantinaya alındı. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar "Korona virüsü taşıyan bu adam elini kolunu sallayarak şehir dışından Antalya’ya geliyor ve mahallede yaşayanların hayatını tehlikeye atıyor. Bu nasıl bir sorumsuzluktur?" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

İdris Özyol

ANTALYA - Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde karantina altına alınan Yeşildere ve Gebizli mahallelerinde korona virüsünün (Covid-19) cezaevi kaynaklı yayıldığı ileri sürüldü. Zeytinköy bölgesinde yaşayan A. S. isimli kişinin yaklaşık 15 gün önce Muğla’daki Dalaman Açık Cezaevi’nden tahliye edildiği öğrenildi. Salgınla birlikte gündeme gelen infaz sisteminde yapılan değişiklikle tahliye edilen A. S. için Zeytinköy’de kalabalık bir ‘hoş geldin’ partisi yapıldığı, birkaç gün sonra da nişan töreni düzenlendiği belirtildi.

ÖĞRENCİ YURDUNDA KARANTİNA

Bölgedeki korona virüs salgını aralarında A.S.'nin de olduğu üç mahalle sakininin yüksek ateşle acil servise kaldırılması sonrasında tespit edildi. Mahalle sakinlerine yapılan testlerde 35 kişide Covid-19’a rastlandı. Bu 35 kişinin Akdeniz Üniversitesi içindeki KYK Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alındığını belirten yetkililer, Gebizli Mahallesi’ndeki sitelerde yaşayanların ihtiyaçlarının Muratpaşa Belediyesi tarafından karşılandığını açıkladı.

CHP’DEN ‘SORUMSUZLUK’ SUÇLAMASI

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Cezaevinden bir kişi doğru düzgün kontrolleri yapılmadan tahliye ediliyor. Korona virüsü taşıyan bu adam elini kolunu sallayarak şehir dışından Antalya’ya geliyor ve mahallede yaşayanların hayatını tehlikeye atıyor. Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Cezaevi tahliyelerinde hastalık belirtileri takip edilmiyor mu? Şehre girişlerde kontroller yapılmıyor mu? Ekonomi odaklı düşünüp, şehir giriş çıkışlarının bu kadar erken açılmasının sonuçları öngörülmüyor mu?” diye tepki gösterdi.

KAYMAKAMLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

Muratpaşa İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Perşembe akşamı, Kaymakam Orhan Burhan başkanlığında yaptığı toplantıda Zeytinköy olarak anılan Yeşildere Mahallesi’nin tamamı ile Gebizli Mahallesi’nin bir kısmında karantina kararı alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Yeşildere Mahallesi ve çevresinde ikamet eden yurttaşlara yapılan Covid-19 testlerinde pozitif vakaların çıktığı ifade edildi. Bulaş riskinin yüksek olduğu belirtilen bölgeye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, vakalar ile teması tespit edilen vatandaşların da 14 gün süre ile tam ev karantinasına alınmasına karar verildi.