Prof. Dr. Dilmener'e veda: Her zaman örnek bir hekimdi

“Yoksulun doktoru” olarak bilinen Prof. Dr. Murat Dilmener için yıllarca görev yaptığı İstanbul Tıp Fakültesi önünde tören düzenlendi. Dekan Prof. Dr. Tufan Tükek, "İnsani değerlere verdiği önem, bizler için önemli bir örnek teşkil etmiştir. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını sonucu vefat eden Prof. Dr. Murat Dilmener’e, meslektaşları yıllarca görev yaptığı İstanbul Tıp Fakültesi önünde düzenledikleri törenle veda etti.

İstanbul Tabip Odası tarafından düzenlenen törene çok sayıda doktor, hemşire ve hastane çalışanı katıldı. "Prof. Dr. Murat Dilmener'i unutmayacağız" pankartı açılan törende konuşan İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, “Hocamız hem hastaları hem de öğrencileri için her zaman örnek bir hekim olarak anılmıştır. Kendisini hürmetle ve saygıyla yıllar boyu anacağız. Ne yazık ki Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle kendisini kaybettik” dedi.

‘BIRAKTIĞI MİRASI SAHİPLENECEĞİZ’

Saygı duruşunun ardından İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de duygu ve düşüncelerini ifade etti. Tükek, şunları söyledi: “Bu 2 aylık süre içerisinde maalesef bu dördüncü büyük kaybımız. Murat Dilmener hocayı kelimelerle anlatmak mümkün değil. İnsani değerlere verdiği önem, bizler için önemli bir örnek teşkil etmiştir. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Onun bize bıraktığı mirası sahipleneceğimize söz veriyoruz.”

Tören, konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde son buldu.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Murat Dilmener’e, 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, yoksul hastaları hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte Maliye Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Maliye Bakanığı konuyu Yargıtay’a taşımış, ancak Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı temyiz edip kapatmıştı. (MA)