Kırklareli'nin Kofçaz ilçesindeki karantina sona erdi

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde 15 Nisan'da başlayan karantina kaldırıldı. Muş'ta ise Elçiler köyü karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli Valiliği, korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında Kofçaz ilçesinde uygulanan karantinanın bittiğini açıkladı.

Karantinanın 15 Nisan'da başladığı hatırlatılan açıklamada, "Kofçaz ilçesinde Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle Kofçaz'ın giriş-çıkışlarına izin verilmeyerek 15.04.2020 tarihi saat 16.00 itibariyle karantina altına alınmış olup, ilçe merkezine; ilçeye bağlı köylerden, bölge il ve ilçelerden giriş ve çıkışların ve gerekli tüm sağlık tedbirlerin azami derecede alınarak, 29.04 2020 tarih ve saat 16.00 itibariyle karantina kararının kaldırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

Muş'ta merkeze bağlı Elçiler köyü, korona virüs vakası tespit edilmesi ve köy içi temasın çok yoğun sebebiyle karantinaya alındı.

Valilik açıklamasında, "Koronavirüs (Covid 19) pozitif çıkması ve köy içi temasın çok yoğun olduğunun anlaşılması nedeniyle; Elçiler Köyü, Muş/Merkez, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 14 gün karantina altına alınmıştır" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)