İbrahim Kalın: Ali Erbaş ilahi hükmü dile getirdi

Salgın hastalıkları eşcinselliğe ve nikahsız birlikteliklere bağlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan destek geldi: "İlahi hükmü dile getirdi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazan ayının ilk cuma hutbesinde korona virüsü salgınını eşcinselliği ve nikahsız yaşamaya bağlamıştı. Ali Erbaş'ın ayrımcı sözlerinden sonra sosyal medyada tepkiler yükselince iktidara yakın kişiler de #AliErbasyanlızdeğildir etiketiyle Twitter'da kampanya başlattı.

'Yalnız' kelimesinin yanlışlıkla 'Yanlız' olarak yazıldığı etiket kısa sürede pek çok kişi tarafından paylaşıldı. Kampanyaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da destek verdi.

İbrahim Kalın mesajında şöyle dedi: "Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır. İlahi hükmü dile getiren #AliErbasyanlızdeğildir"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor" demişti.

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Dini bir vecibeyi yerine getirmek üzere aile hayatının kutsallığını, neslin muhafaza edilmesi gerektiğini ve İslam’ın evrensel ahlaki ilkelerini bir hutbe vesilesiyle hatırlatmak asla nefret suçu olarak değerlendirilemez" yorumunu yaptı. Karamollaoğlu, "Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz ve insanlık alemi olarak büyük bir badireden geçtiğimiz bu zor zamanda, böyle yersiz ve faydasız münakaşalardan uzak durulmalıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)