AOÇ arazisindeki cami için kiralanan alan park olacak

Ankara'da Melih Gökçek döneminde cami yaptırma derneğine kiralanan Atatürk Orman Çiftliği içindeki arazinin park olması kararlaştırıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Cami yapımı, arkasındaki otopark rantını gizlemek için bir maske işlevi görmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde bulunan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki alanın park olarak kalmasını kararlaştırdı. Melih Gökçek döneminde Emek Yunus Emre Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne kiralanan alan için Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Hem hastane içinde hem de yakın çevrede ibadet için kullanılabilecek yeterli sayıda ve kapasitede ibadethane mevcut” dedi.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önündeki Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) ait olan yeşil alana cami yapılması kararından vazgeçildi. Belediye Meclisi’nin Mart ayı meclis kararlarında ‘park’ alanı olarak eski imar durumuna dönüşün kabul edilmesi, AOÇ mücadelesinin sürekliliğinin kamuoyunda karşılığını bulmasının başarısıdır” diye konuştu.

Alanın cami için değil ‘rant’ için kiralandığını savunan Candan şunları söyledi:

“Rantçılar bu alana  cami inşa edilmesi girişimlerine başlamıştı. Oysa uzun süredir cami yapımı, arkasındaki otopark rantını gizlemek için bir maske işlevi görmektedir. Burada da hem hastane içinde hem de yakın çevrede ibadet için kullanılabilecek yeterli sayıda ve kapasitede ibadethane mevcuttu. Hastane içerisinde 450 kişinin yararlanabileceği bir mescit, hemen yakında Emek Köşe Camii ve İlahiyat Fakültesi içerisinde 1500 kişilik ibadethane var. AOÇ arazilerinden Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılan tahsis halk sağlığı için yapılan bir tahsistir ve hastane dışında kalan alanların hasta ve yakınlarının ve hastane çalışanlarının kullanabileceği serbest sosyal alanların ve yeşil alan olarak planlanması şehircilik ilke ve esasıdır. Zaten sınırlı olan bu ağaçlıklı alanın ortadan kaldırılması kararı kamu yararı anlayışı ile bağdaşmadığını açıktı.” (ANKA)