Cemre Birand: Gazeteci Mevlüt Öztaş'ı bırakın, kimse kızmaz, korkmayın

Tutuklu gazeteci Mevlüt Öztaş'ın pankreas kanserine yakalandığı ortaya çıktı. Öztaş'ın tahliye edilmesi çağrılarına Cemre Birand da katıldı. Eşi Mehmet Ali Birand'ın da bu hastalığı yaşadığını hatırlatan Birand, "Hastalarını hapiste tutup uğursuzları salan bir devlet nasıl bir devlettir? Af kapsamına alınamazlar mıydı? Mevlüt Öztaş’ı bırakın, kimse kızmaz, korkmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevinde pankreas kanserine yakalanan Mevlüt Öztaş'ın serbest bırakılması çağrıları yapılıyor. Yedi yıl önce pankreas kanseri tedavisi görürken geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand da Öztaş için çağrı yaptı.

2,5 yıldır Afyonkarahisar'da cezaevinde tutulan Mevlüt Öztaş, öncesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Cihan Haber Ajansı'nın Uşak muhabirliğini yapıyordu. Ailesine haber verilmeden safra kesesi ameliyatı yapılan Öztaş'ın pankreas kanseri olduğu anlaşılınca Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ortaya çıktı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu  Öztaş'ın 4. evre pankreas kanseri olduğunu ve cezaevinden acilen tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

BİRAND: UĞURSUZLARI SALAN DEVLET...

Öztaş için Cemre Birand da sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. İnfaz yasasına da tepki gösteren Birand şunları yazdı:

"Hastalarını hapiste tutup uğursuzları salan bir devlet nasıl bir devlettir? Af kapsamına alınamazlar mıydı? Hapishanelerden çıkan iniltileri duymazsak nasıl bir insanızdır, nasıl bir devletizdir? Pankreas kanseri ölümcüldür, erken tedavi olursa, birkaç yıl daha yaşama şansı vardır. Eşim yaşadı biliyorum. Mevlüt Öztaş’ı bırakın, kimse kızmaz, korkmayın.

İsveç’deki corona hastası bir Türk’e uçak gönderecek kadar vicdanlı olan bir devlet burnunun dibindeki hapiste hastaları niye görmez? Her gün aynı Twitter’dan hapisteki babaları, anaları, kardeşleri için çığlık atıp yalvaranlar aynı değerde değil mi? Fahrettin Koca İsveç’te Leyla’nın sesini duydu, keşke hapisteki hastaların sesini de duysa."

GERGERLİOĞLU: BU SOYKIRIM DEĞİL DE NE?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Öztaş için mesaj paylaştı. Gergerlioğlu yaşananları soykırıma benzetti ve şu ifadeleri kullandı:

Ağır hasta mahpus eski gazeteci Mevlüt Öztaş 4. evre kanser hastası. Papilla vateri kanseri, zor bir bölgede ve önemli bir ameliyatı gerektiriyor. Afyon'dan Ankara'ya sevki gecikti, Ankara'da korona salgınında zor günler yaşıyor. Hala tahliye edilmiyor..! Bu soykırım değil de ne?

Ağır hasta bir mahpus cezaevinde çile çekiyor. Hastanede ailesi onunla görüşemiyor. Hastalığı ilerliyor, yaşı genç ama işlemler çok ağır. Ne zaman şifa bulacak, ne zaman gün yüzü görecek..!??"

BÜŞRA ÖZTAŞ: AZARLANIYORUZ

22 Nisan'da Kronos'tan Selahattin Sevi'ye konuşan Mevlüt Öztaş'ın kızı Büşra Öztaş, üç haftadır babası ile telefon görüşmesi yapamadıklarını ve haber alamadıklarını söyledi. Büşra Öztaş “Kanser olduğunu bile dün (21 Nisan) öğrendik. Çalmadığımız kapı, aramadığımız yer kalmadı. Babamın Ankara Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tutulduğunu özel gayretlerimizle öğrenebildik” dedi. Babasının astım, yüksek tansiyon ve böbrek yetmezliği de yaşadığını, iki buçuk yıllık cezaevi döneminde iki kez ameliyat olduğunu belirten Büşra Öztaş, “Ne cezaevi yönetimi ne de hastane bize bilgi vermiyor. Telefonlar yüzümüze kapatılıyor, azarlanıyoruz. Bin bir güçlükle annem ve kardeşim Ankara’ya gitti ama yüzünü bile göstermediler babamın” ifadelerini kullandı.

ELİF ÖZTAŞ: BABAM GAZETECİ, KATİL DEĞİL

Öztaş'ın diğer kızı Elif Öztaş ise sosyal medya hesabından "Benim babam gazeteci. Katil değil, tecavüzcü değil, hırsız değil.. Yapmış olduğu haberle soruşturması başladı, tutuklu yargılanıyor ve cezaevinde kanser oldu.. Mevlüt Öztaş yaşamalı" mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)