Şentop: Vekillerin Meclis'e gelmesine kimse engel olamaz

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan özel oturumuna liderlerin katılmamasını talep etmediğini, sadece bu konuda istişare yaptığını söyledi. Şentop, "Benim milletvekillerinin Meclis’teki toplantılara katılıp katılmaması konusunda bir kararım olamaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Meclis'in 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan 2020'deki özel oturumuna korona virüsü salgını nedeniyle siyasi parti liderlerine katılmaması çağrısıyla ilgili gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı. Şentop, milletvekillerinin Meclis'e gelmesine kimsenin engel olamayacağını ifade etti.

Şentop, yetkinreport.com'da yer alan haberde, liderlerden oturuma katılmamalarını talep etmediğini, yalnızca istişare ettiğini söyledi.

"Sayın Şentop, TBMM’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü oturumunuza Cumhurbaşkanının katılmayacağını, koronavirüs salgını nedeniyle siyasi parti liderlerinin de katılmamasını talep ettiğiniz medyaya yansıdı? Bu talebinizin gerekçesi neydi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Öncelikle şunu belirteyim, benim milletvekillerinin Meclis’teki toplantılara katılıp katılmaması konusunda bir kararım olamaz. Bazı milletvekillerinin TBMM Başkanının kararı diye bahsetmesini anlamakta zorlandım. Sayın liderlerle 23 Nisan’da yapılacak program konusunda istişarede bulundum. 23 Nisan günü, daha önceki yıllarda yapılan programların hepsini yapacağız. Bu konuda, zaten TBMM Genel Kurulu 15 Nisan’da karar aldı. Ben, içinde bulunduğumuz salgın tablosunu dikkate alarak, alınan tedbirlere uygun bir şekilde toplantı gerçekleştirilmesini nasıl sağlarız, diye görüştüm. Arzu ettiğim şey, bugüne kadar olumlu sonuçlar aldığımız tedbirlere uyma konusundaki dikkatin sürdürülmesiydi. Bunun için de toplantılara katılacak milletvekillerinin sayısının az olması, böylece sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilmesi önemliydi. Bu bakımdan, toplantıya katılacak milletvekillerinin makul sayıda belirlenmesi düşünülebilirdi. Bu konuyu konuşurken, Genel Başkanların katılımının milletvekillerinin daha yoğun bir şekilde katılımına sebep olduğunu, belki Genel Başkanların katılmamasının da düşünülebileceğini ifade ettim. Bu bir talep veya teklif değil, sadece istişare amaçlı görüşmede geçmiş bir değerlendirmemdir. Takdir kendilerinindir. Milletvekilleri için de aynı şey geçerli. İsterlerse hepsi gelip katılır. Milletvekillerinin takdiridir. Salgın şartlarında kurallara riayetle, sağlıklı bir şekilde toplantı yapmak amacımız.

YAZININ TAMAMI

Etiketler şentop 23 nisan yetkin