Ergenekon Savcısı için tutuklama kararı

Dün tahliyesine karar verilen Ergenekon Savcısı Murat Dalkuş için savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meslekten ihraç edilen ve FETÖ davasında tutuklu olarak yargılanan Ergenekon Davası’nın eski savcılarından Murat Dalkuş'un dün tahliyesine karar verilmişti.  tahliyesine karar verildi. İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararına gerekçe olarak toplanan delil durumu, korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler, sanığın tutuklu kaldığı süre ve delil karartma ihtimalinin bulunmamasını göstermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, duruşma savcısının görüşüne aykırı olarak verilen tahliye kararına itiraz etmişti. mahkeme Murat Dalkuş'un yeniden tutuklanmasına karar verdi. Meslekten ihraç edilen Dalkuş, “FETÖ üyesi olmak” suçlamasıyla aranırken Ekim 2019’da İstanbul Esenyurt’ta saklandığı evde yakalanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Dalkuş’un “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Dalkuş’un, Ergenekon Davası’nda görev yapan 7 eski hakim ve savcı ile birlikte “suç uydurmak ve görevi kötüye kullanmak” suçlarından Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi’nde de yargılanıyor.