Ücretsiz maske dağıtımı İstanbul ve Ankara’da başladı

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Ankara ve İstanbul’da telefonuna kod gelen kişilere bugün itibari ile eczanelerde ücretsiz maske dağıtımına başlanıldığını açıkladı. Çolak, iki şehirde bulunan eczanelere toplamda 3 buçuk milyon maske dağıtımı yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Korona virüsünün yayılmasını engelleme tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta PTT üzerinden 20- 65 yaş arası kişilere her hafta 5 maske dağıtılacağı duyurulmuştu. Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) yaptığı görüşmeler neticesinde ücretsiz maskeler eczaneler tarafından dağıtılacak.

'31 İL ÖNCELİKLİ OLACAK'

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Ankara ve İstanbul’a dün itibari ile maskelerin ulaştığını ifade ederek, bugün itibari ile dağıtıma başlanıldığını söyledi. Başvuran kişinin telefonuna gelen bir kod ile eczanelere başvurması durumunda maskeleri temin edebileceklerini belirten Çolak, “Şu an İstanbul ve Ankara’daki eczanelerde maske ile ilgili bir sorun yok. Başvuru yapan vatandaşların telefonuna gelen kod ile eczaneye gitmeleri durumunda maskeleri temin edebilirler” dedi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 31 ildeki eczanelere öncelikli olarak maske temini yapılacağını aktaran Çolak, “31 il öncelikli olmak üzere bir hafta 10 gün içerisinde tüm Türkiye’ye ulaştırılacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

'ECZANELERE 500’ER ADET MASKE GÖNDERİLDİ'

İstanbul’da her eczaneye 500 adet olmak üzere iki buçuk milyon, Ankara’ya da bir milyon civarında maske dağıtımı yapıldığını kaydeden Çolak, “Eczanelerde yığılmanın önüne geçmek için de kişilerin telefonlarına aralıklar ile kod gönderilecek” dedi.