İBB'den özel halk otobüslerine 30 milyon TL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçiren şehir içi toplu taşıma sektörünün temsilcileriyle yaptığı toplantıda “İstanbulluya hizmet eden özel halk otobüsü esnafımıza, 30 milyon lira bir ödeme yaptırıyorum. 30 milyonun, planlanan 15 milyonu için puantajları hazırlandı. Mali İşlemler birimimiz de gerekli işlemleri yapacak. Bugün ve yarın, paralar hesaplarınıza aktarılacak” dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşımada kentin yükünü taşıyan sektör temsilcileriyle, telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya İBB Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Önbilgin, İETT Genel Müdür Alper Kolukısa, İstanbul Otobüs A.Ş. Genel Müdürü Murat Çakır, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, Mavi Marmara A.Ş. Başkanı Ramazan Gürler, İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Naci Yağız, Özulaş A.Ş. Başkani Mehmet Tekin ve Yeni İstanbul Halk Otobüsü A.Ş. Başkan vekili Nihat Pelen katıldı.

'SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgını nedeniyle İstanbul’da toplu taşıma araçlarının kullanımında yüzde 90 düşüş olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul’un birçok konuda kendini sorguladığı ya da çözüm bulmak zorunda olduğu alanları var. Bu noktada işin ulaşım tarafı da gerçekten sıkıntılı. Özellikle virüs sürecinden sonra, yüzde 90 oranında bir düşüş yaşayan sektörün temsilcilerisiniz. Biliyorum ki, on binlerce insana hizmet eden bir alanda iş üreten insanlarsınız. Bunların temsilcileri olan değerli başkanlarsınız. Yüzde 90 oranında düşen bir süreç yaşasak da sorumluluğumuzu da yerine getirmeye gayret ediyoruz hep beraber; başta İETT, Otobüs A.Ş. ve sizler, bütün özel halk otobüsleriyle (ÖHO) ilgili kuruluşlarımız olmak üzere. Bu anlamda, hizmete paydaş olan siz kıymetli temsilcilere ve bütün ortaklarınıza, çalışanlarınıza ve onların bütün emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İBB’nin de ciddi anlamda bütçe kaybı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, yaşanan sıkıntılı sürece rağmen özel halk otobüsü esnafına destek vereceklerini şöyle açıkladı: “ÖHO esnafımıza bir can suyu vermek, sizlerin, ortaklarınızın hayatlarını sürdürebilmeleri, ayakta kalabilmelerini sağlama çabasının bir ortağıyız biz. Sizin de ortağınızız. Yani sizin dertlerinizin de ortağıyız, çözümlerinizin de ortağıyız. Biz, böyle davranmak durumundayız. O bakımdan, İstanbulluya hizmet eden özel halk otobüsü esnafımıza, 30 milyon lira bir ödeme yaptırıyoruz…"