Erkan Petekkaya: İmamoğlu'na hakaret tweetlerini eski yardımcım atmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun maske dağıtımına ilişkin tweetinin altına, oyuncu Erkan Petekkaya'nın hesabından hakaret edildi. Tepkiler üzerine Petekkaya'nın sosyal medya hesapları askıya alındı. Bir süre sonra açılan Instagram hesabından açıklama yapan Petekkaya, söz konusu tweetleri, bir süre önce işine son verdiği, sosyal medya şifrelerini bilen yardımcısının attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Gel Dese Aşk' dizisinin setinde, çalışanların arasına maskesiz girerek 'korona klibi' çektiği tepkilere neden olan oyuncu Erkan Petekkaya, bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hakaret nedeniyle gündeme geldi.

İmamoğlu önceki gün Twitter hesabından, korona virüsüne ilişkin alınan önlemler kapsamında şu açıklamayı yaptı: "Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim."

İmamoğlu'nun bu paylaşımının altına Petekkaya'nın Twitter hesabından yapılan yorumda, 'terbiyesiz, defol, zavallı' gibi ifadeler kullanıldı.

Petekkaya'ya bu paylaşım nedeniyle sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda tepki geldi. Bu gelişmenin

ardından oyuncunun hem Twitter hem de Instagram hesabı kapatıldı.

PETEKKAYA: İŞİNE SON VERDİĞİM YARDIMCIM ATMIŞ

Petekkaya bir süre yeniden açılan Instagram hesabından, yaptığı açıklamada söz konusu tweetleri kendisinin atmadığını söyledi. Hesabının daha önce 18 kez hacklendiğini, ilk başta yine benzer bir durumun yaşandığını sandıklarını belirten Petekkaya, yaptıkları araştırmada, söz konusu tweetleri bir süre önce işine son verdiği yardımcısının attığını tespit ettiklerini belirtti.

'TÜM ŞİFRELERİMİ BİLİYORDU'

Petekkaya, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Uzun yıllardır yanımda çalışan yardımcımın 16/03/2020 (16 Mart) tarihinde iş çıkışını bazı sebepler yüzünden uygun bulmuştum. Muhasebecim bu bilgiyi gerekirse doğrulayacaktır. Yıllardır oluşan güven neticesinde teknolojiden de hiç anlamadığım için tüm sosyal medya hesap ve mail şifrelerim hatta kredi kartlarımın şifreleri, vekaletim kendisinde vardı. Öyle ki istediği zaman istediği paylaşımıma müdahale edebiliyordu. İş takiplerim açısından konuşmaya devam ediyorduk. Perşembe günü tazminatını banka yolu ile gönderdim. Gerekirse dekontuna ulaşılabilir, elimde mevcuttur.

Söz konusu paylaşımlar maalesef bana zarar vermek amacı ile işten çıkardığım için kendisi tarafından anlık bir öfke ve iyi olmayan bir ruh hali ile yapılmıştır. Hesabımı, paylaşımlarından sonra Instagram servisi değil kendisi kapatmıştır. Daha önce 18 kez hack'lendiğim için bu durumu da böyle bir şey zannettim.

Kendisi ile konuştum, çok pişman olduğunu biliyorum. Daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum.

Ülkemizin bu zor günlerinde tüm bu yaşananlar için çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim."

(HABER MERKEZİ)

Erkan Petekkaya'nın paylaşımına 'sorumsuzluk' tepkisiErkan Petekkaya'nın paylaşımına 'sorumsuzluk' tepkisi