Salgın merkezi New York'tan İstanbul uçuşları devam ediyor!

ABD'de salgın merkezi olarak bilinen New York şehrinden İstanbul'a uçak seferleri devam ediyor. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Emrah Altındiş uçuşların acil durdurulması çağrısında bulunarak, "Son iki haftada gelenler karantinaya alınmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de de korona virüsü nedeniyle can kaybının en fazla olduğu şehirlerden biri olan New York'tan İstanbul uçuşlar sürüyor. Günde iki uçuşun olduğu uçak seferleri tepkilere neden oldu. Gelen yolcuların 14 günlük karantinaya alınıp alınmadığına ilişkin net bir bilgi yok.

Konuyla ilgili aradığımız Türk Hava Yolları, New York İstanbul uçuşları için bilet alınabileceğini söylerken, "Şu an için günde bir veya iki uçuş yapılabiliyor. Ancak bileti alındıktan sonra değişiklikler olabilir. Bunu takip etmek gerekir" dedi.

'25 BİN VAKA, 218 ÖLÜM'

Virüs nedeniyle acil durumun ilan edildiği ve vaka sayısının hızla arttığı Türk Hava Yolları New York İstanbul seferlerinin durdurulmaması tepkilere neden oldu.

Boston College Biyoloji bölümünde çalışan, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Emrah Altındiş de Twitter hesabından uyarılarda bulundu. ABD'nin salgın merkezi olarak bilinen New York'la ilgili, "25 bin vaka, 218 ölüm! Biraz önce biletleri kontrol ettim THY'den. Bugün istesem NY'dan IST'a uçabiliyorum ve karantina yok! Buün Beyaz Saray dahi NY'dan ABD içinde seyahat edenlerin kendilerini karantinaya almasını istedi.

New York'tan uçuşlara bu kadar vurgu yapmamın sebebi şu. NY şehir merkezi çok kalabalık/yoğun bir merkez. Toplam vaka sayısı bugün 25 bini geçti. İran'da toplam 24 bin, Fransa'da 22 bin, Kore'de 9 bin resmi vaka var. Uçuşlar derhal durmalı ve son 2 haftada gelen bulunmalı!" dedi.