Haşmet Babaoğlu'nun 'pislik' kazası

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, sağlık çalışanlarına alkışlı destek verenlere Twitter hesabından 'Pislikler' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışlı destek verdi. Haşmet Babaoğlu Twitter hesabını kapatıp kayboldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidara yakın Sabah gazetesinin yazarı Haşmet Babaoğlu, virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına her akşam 21.00'de balkonlardan pencerelerden alkışlayarak destek veren insanları 'Pislikler' diyerek eleştirdi.

Haşmet Babaoğlu Twitter hesabından "“Ben bu saat bilmem kaçta alkış vs. işlerini yutmam, katılmam da… Bu kampanyaların nasıl kötüye kullanıldığını defalarca gördüm… Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, sağlık sistemini meşgul etmeyin, sağlıkçılara asıl destek budur. “Bir takım pisliklerin bu alkış kampanyasını nasıl sevinçle karşıladığını da buradan görüyor, izliyorum” diye yazdı. Babaoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya hitaben de  “Şimdi ‘alkışlıyoruz’ diyenler bir hafta sonra aynı saatte tencere tava çalarak başka şeyler istendiğinde pişman olurlar ama hadi neyse” diye seslendi.

.

Babaoğlu'nun bu mesajından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte sağlık çalışanlarına destek için yapılan alkışlı eyleme katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o anın görüntülerini kendi sosyal medya hesabından da yayınladı. Haşmet Babaoğlu, önce söz konusu mesajlarını sildi, ardından hesabını tamamen kapatıp gözden kayboldu!