İmamoğlu: Salgını az hasarla atlatmak için radikal olacağız

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, korona virüsüyle mücadelede radikal olunacağını belirterek “İnsanlık bir testten geçiyor. Tüm vicdanımızla, bilinçli duruşumuzla buna katkı sunmalıyız. Bu konuda hep birlikte hareket etmek zorundayız” dedi. Ekrem İmamoğlu'nun alınacak önlemler konusunda ilçe belediyeleriyle düzenlediği toplantıya, davet edilmelerine rağmen AK partili belediye başkanlarının katılmadığı öğrenildi. CHP'li Seyit Torun, "İdeolojik restlerin sırası değil" diyerek AK Parti'nin tavrını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan bir videoyla korona virüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya ve insanlık tarihinin daha önce hiç görmediği büyüklükte küresel bir salgınla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Tüm dünya risk altında. Elbette ki ülkemiz de bu riski yaşıyor. İnsanlık bir testten geçiyor. Tüm vicdanımızla, bilinçli duruşumuzla buna katkı sunmalıyız. Bu konuda hep birlikte hareket etmek zorundayız. Bu eşi benzeri görülmemiş olay, özellikle biz yöneticilere çok büyük sorumluluklar yüklüyor” dedi. Ekrem İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

'ASLA PANİK OLMAYACAĞIZ'

“Vatandaşlarımızla eş güdümlü bu süreci yönetmek zorundayız. Asla panik olmayacağız. Biz, sağduyulu bir milletiz. Temkinli olacağız ve mutlaka ve önlemlerini almış bir toplum olacağız; özellikle bu büyük kent İstanbul'da. Ama aynı zamanda bu zor dönemi en az hasarla atlatmak için de kesinlikle radikal olacağız ve olmalıyız.”

'39 İLÇE BELEDİYE BAŞKANIYLA KONUŞACAĞIZ'

“İstanbul, bu anlamda çok önemli. Aldığımız her karar, örnek bir karara dönüşebilir. İstanbul'u ve İstanbulluları ne kadar iyi korursak, aslında Türkiye'yi o kadar iyi korumuş oluruz. Bunun bilincinde görevlerimiz yapmaya ve kararlarımızı almaya çalışıyoruz. Pazarcılar Odası Başkanı'mızla görüştük, konuştuk. Pazarlarla ilgili alınacak tedbirleri de bugün, 39 ilçe belediye başkanıyla eşgüdümlü olarak konuşacağız. 'Neler yapmalıyız, hangi kararları almalıyız' konusunda, ortak akılla, ortak kanaatlerle bir karar verme adına toplantımızı yapacağız. İnşallah bu manada toplumumuzu korumaya devam edeceğiz.”

İSKİ VE İGDAŞ İÇİN ÖZEL ÖNLEM

Ekrem İmamoğlu konuşmasında, vatandaşların; belediye, İSKİ ve İGDAŞ gibi yoğun ilişkide olduğu kurumlarla olan iletişimlerini, sokağa çıkmadan elektronik ortamda halletmesi adına önemli girişimler yaptıklarını söyledi. İmamoğlu, bu çalışmaları en kısa sürede İstanbullulara duyuracaklarını da belirtti.

TORUN: İDEOLOJİK RESTLERİN SIRASI DEĞİL

Bu arada İmamoğlu'nun korona virüsüyle ilgili düzenlediği toplantıya, davet edilmelerine rağmen AK Partili ilçe belediye başkanlarının katılmadığı öğrenildi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, sosyal medya hesabından bu duruma tepki gösterdi. Torun açıklamasında “İBB koordinesiyle halkımıza daha sağlıklı ve steril ortamları sağlamanın daha kolay olacağı ortada. Önce insan, önce sağlık, önce halkımız önemli olan. İdeolojik restlerin sırası değil. Beraber mücadele vermek önemlidir şimdi” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)