Üniversitelerin virüs nedeniyle tatil edilmesiyle otogarlarda yoğunluk oluştu

İlkokul, orta okul ve liseler korona virüsü nedeniyle ara tatili erken yapacak. Üniversitelerde ise 16 Mart’tan itibaren üç haftalık tatil olacak. Üniversite öğrencileri otogarlara giderek evlerine dönmeye çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni tip korona virüsü nedeniyle üniversitelerin 16 Mart'tan itibaren üç hafta tatil edilmesiyle otobüs terminallerinde kuyruklar oluştu. Evlerine gitmek isteyen üniversite öğrencileri firma yazıhaneleri önünde bilet bulmaya çalışıyor.

Tatil kararının açıklanmasının ardından çok sayıda öğrenci bulunduğu illerdeki otobüs terminaline gelerek firmaların ek sefer düzenlemesini bekledi. Firma yetkilileri ise yoğunluktan dolayı hizmet verebilmek için ek sefer düzenlemeye başladı.

Okullar tatil, maçlar seyircisiz, Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendiOkullar tatil, maçlar seyircisiz, Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi

Balıkesir'den Bursa'ya ailesinin yanına giden öğrencilerden Berna Bilkay, "Bir saattir bilet bulmak için bekliyorum. Az önce buldum, tekrar sıraya girmek zorunda kaldım. Bileti şans eseri buldum, bu gece gidebileceğim" diye konuştu.

Otobüs işletmecilerinden Mehmet Sarı ise gelen yolcuların geri gitmemesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Yolcularımızı mağdur etmiyoruz, ek seferler düzenliyoruz. Yarın da ilave araçlarımız olacak. Şu an için herhangi bir sıkıntımız yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

YÖK: Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacakYÖK: Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak

Süpermarketi eve getirmek virüsten korumuyorSüpermarketi eve getirmek virüsten korumuyor

Korona virüsü turizm sektörünü de vurduKorona virüsü turizm sektörünü de vurdu

13 Mart: Virüsün Türkiye'deki üçüncü gününde neler oldu?13 Mart: Virüsün Türkiye'deki üçüncü gününde neler oldu?

Etiketler otogar yoğunluk virüs