Saymaz hatırlattı Perinçek çıldırdı: Boyuna posuna bak cahil

CNN Türk'te yayımlanan 'Türkiye'nin Gündemi' programına İsmail Saymaz-Doğu Perinçek tartışması damga vurdu. Tartışmanın fitilini Saymaz'ın Doğu Perinçek'e, 1991'de HEP'e sunduğu öneride Kürtlere kendi kaderini tayin hakkı verilmesinin yer aldığını hatırlatması ateşledi. Öfkeden deliye dönen Perinçek provokatörlükle suçladığı Saymaz'ı, "Bilmediğin şey hakkında konuşma, boyuna posuna bak. Cahil bu, bilmiyor" sözleriyle susturmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kürt siyasetiyle olan ilişkileri ve buna yönelik geçmiş icraatları hatırlatılınca öfkeden deliye döndü. CNN Türk'teki 'Türkiye'nin Gündemi' programında gazeteci İsmail Saymaz, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e 1991'de Halkın Emek Partisi'ne (HEP) gönderdiği koalisyon teklifinde Kürtlere kendi kaderini tayin hakkı verilmesinin yer aldığını hatırlattı.

Bunun üzerine sinirlenen Doğu Perinçek, İsmail Saymaz’a “Bilmediğin şey hakkında konuşma. Boyuna posuna bak. Cahil bu, bilmiyor” gibi ifadelerle saldırdı. Perinçek, Kürtlere kendi kaderini tayin hakkının verilmesini Türkiye'nin birliği için söylediğini savunduktan sonra, federasyon hatırlatmasına ise "yanlış yaptık" diyerek cevap verdi.

Geçmişte yaptıkları bu hatadan döndüklerini söyleyen Perinçek, ardından Saymaz'ı provokatörlükle suçladı. Saymaz'ı defalarca sözünü keserek susturmaya çalışan Doğu Perinçek'in aşırı saldırgan tutumu, sunucunun müdahalelerine rağmen sürdü.

Program sunucusu Ercan Gürses, adeta sinir krizi geçiren Perinçek'i bu şekilde ithamlarda bulunmaması gerektiği konusunda uyardı. Vatan Partisi Genel Başkanı bu kez Gürses'i hedef aldı. Gürses'e de hakaretler savurup saldıran Perinçek, Ermeni sorununu bitiren isim olduğunu, bugüne kadar böyle mücadele eden herhangi bir siyasi oluşumun bulunmadığını ileri sürdü.

Perinçek konuşmasının devamında "Siz kimi lekelemeye çalışıyorsunuz?" dedikten sonra yeniden Saymaz'a dönerek, "Seninle hiçbir toplantıya katılmayacağım. Seninle yan yana, karşı karşıya hiçbir yerde oturmayacağım. Senin hiçbir özrünü de kabul etmiyorum. Telefon edip üç defa özür diliyorsun" dedi. (HABER MERKEZİ)