Avukat Günel: Barış Pehlivan anlatıldığı gibi kötü muameleye maruz kalmış

Oda Tv, dün tutuklanan genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan'ın cezaevi girişinde darp edildiğini duyurdu. Savcılık ise "Kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda tutuklu Barış Pehlivan’ın tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir" şeklinde açıklama yaptı. Pehlivan'la görüşen avukat Serkan Günel, "Barış Pehlivan anlatıldığı gibi kötü muameleye maruz kalmış" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile gazeteci Hülya Kılınç, daha önce İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ tarafından açıklanan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yayımlanan haber gerekçesiyle tutuklandı.

İfadesi alınan Pehlivan, dün tutuklama kararının ardından Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Oda TV'nin haberine göre Pehlivan, cezaevi girişinde infaz koruma memurları tarafından darp edildi. Kötü muameleyle ilişkin Pehlivan'ın avukatları suç duyurusunda bulunacak.

SAVCILIK: DARP YA DA KÖTÜ MUAMELE YOK

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise darp iddiasının doğru olmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, "Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan’ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir. Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi İdaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır" denildi.

40 baro, tek ses: Gazetecilik suç değildir40 baro, tek ses: Gazetecilik suç değildir

AVUKAT GÜNEL: ADALET BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Twitter hesabından açıklama yapan avukat Serkan Günel; Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nu ziyaret ettiğini aktardı.

Barış Pehlivan'ın kötü muameleye maruz kaldığını belirten Günel, "Barış Pehlivan anlatıldığı gibi kötü muameleye maruz kalmış. Kısaca anlatmak gerekirse uslubu nedeniyle uyardığı bir infaz memuru sırtına eliyle 2 kere vurarak hadi hadi içeri demiş" dedi.

Adalet Bakanlığı'na söz konusu infaz koruma memurunu tespit etme çağrısı yapan Günel, paylaşımında "Pek tabii yarası beresi yok ancak bu hukuka aykırı bir muameleye maruz kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Bunu yapan kişinin tespiti ve gereken işlemin yapılması için Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye gazetecilerin yanındaKılıçdaroğlu: Türkiye gazetecilerin yanında

'KOĞUŞA ALINMAK İSTİYORLAR'

3 gazetecinin de tek başına kaldıklarını kaydeden Günel, şöyle devam etti:

"Bunun dışında aynı koğuşa alınmak istiyorlar. Henüz incelemeden geçmediği için koğuşlarına kitap da verilmemiş (bu normal bir süreç). Pek tabii TV’de yok. Pehlivan elindeki tutanakları okuya okuya ezberlemiş. Terkoğlu ise koğuşta bulduğu bir maarif takvimini 3 kere okumuş. Cezaevindeki sorunlar yıllardır yaşanan genel sorunlar elbette çözüm bulunmalı ama şu an meselemiz bunlar değil. Barış’lar ve Hülya Kılınç baştan sona hukuka aykırı bir süreç ile tutuklandılar. Dışarıdakilerden istekleri onların sesi olmaya devam etmeniz.. #OdaTvKapatılamaz" (HABER MERKEZİ)

Oda TV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandıOda TV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

İmamoğlu: Oda TV'yi kapatanla seçimi iptal ettiren kafa aynıİmamoğlu: Oda TV'yi kapatanla seçimi iptal ettiren kafa aynı