Emniyet: Tanal müsterih olsun özel alanda izlemiyoruz

Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahmut Tanal'ın izlendiği iddiasına "CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal müsterih olsun ki, TBMM yerleşkesinde ve kullanımına tahsis edilmiş özel alanında şahsını herhangi bir izleme, takip söz konusu değildir" cevabını verdi. Tanal ise Twitter hesabında bir fotoğrafıyla "Meclis otoparkındayım. Çıkış yapıyorum. 'Takipçilerime' duyurulur" mesajını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından TBMM'deki güvenlik personelinin kendisini izlediğini yazdı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Tanal'ın izlendiği iddialarına yanıt verdi.

Emniyet, Mahmut Tanal'ın "TBMM yerleşkesinde görüştüğü kişilerin Meclis kamera kayıtları ile tutanak altına alınıp servis edildiği ve görevlendirilen personeller tarafından izlendiği" yönündeki iddiaları üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu belirtti.

TBMM Halkla İlişkiler yeni binasının asansör girişleri haricinde, katlarda ve özel kullanım alanlarında kameranın mevcut olmadığı, sadece ana binada ortak kullanım alanları ve girişlerde kamera sisteminin bulunduğu belirtilen açıklamada, milletvekillerinin özel kullanımına tahsis edilen herhangi bir alanda kamera sisteminin mevcut olmadığı ifade edildi. Açıklamada, "CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal müsterih olsun ki, TBMM yerleşkesinde ve kullanımına tahsis edilmiş özel alanında şahsını herhangi bir izleme, takip söz konusu değildir" denildi.