Maske ve eldiven ihracına kısıtlama

Ticaret Bakanlığı, maske ve eldivenin yurt dışına satışına 'ön izin' şartı getirdi. Yürürlüğe giren tebliğe göre artık hiçbir koruyucu maske, tulum, gözlük ve steril eldiven Bakanlık izni olmadan ihraç edilemeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanlığı, Son günlerde talepte yaşanan artışın ardından koruyucu maske, tulum, gözlük ve steril eldiven ürünlerinin ihracını ön izne bağladı. Buna göre Bakanlık izni olmadan yurt dışına maske satışı gerçekleşmeyecek. Korona virüsünün dünyada hızla yayılmasıyla birçok ülkede maskelere rağbet gösterildi ve fiyatlar yükseldi.

Ticaret Bakanlığı'nın 'İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayınladı ve yürürlüğe girdi. İhracı ön izne bağlı mallar listesine, Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamında piyasaya arz edilen koruyucu maske (gaz, toz, radyoaktif toz filtreli maskeler), tulum, (koruyucu iş elbisesi), sıvı geçirmez önlük (kimyasallara karşı kullanılan koruyucu önlükler) ve gözlük (koruyucu gözlükler) eklendi.

CERRAHİ MASKE DE İZNE TABİ OLDU

Bakanlık ayrıca Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki tıbbi ve cerrahi maske ile tıbbi steril/non-steril eldiven ürünlerinin ihracına da kısıtlama getirdi. Bu ürünler Bakanlık'tan izin alınmadan yurt dışına gönderilmeyecek.

(AA)