Adil Gür hakkında suç duyurusu

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür hakkında, bir televizyon kanalında sarf ettiği Rus kadınlarına ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Savcılığa sunulan dilekçede Gür, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle" suçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Adil Gür bir televizyon kanalının canlı yayınında, yurttaşların İdlib'de TSK'ya yönelik saldırıya bakışını bir anket üzerinden anlatırken "Ayıdan post Rus’tan dost olmaz. Stüdyodaki ve ekran başındaki tüm kadınlardan özür dileyerek söylüyorum, Ruslardan başka türlü dost olur sadece. Yoksa siyasi anlamda dost olmalarını görmek mümkün değil" sözlerini sarfetmişti.

Tepki çeken sözlerin ardından Adil Gür hakkında, avukat Orhan Nezih Olmaç tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Nezih Olmaç'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede, "Şüpheli bilerek ve isteyerek açık bir şekilde Rus asıllı kadınları alenen ırk ve bölge farkı gözeterek aşağılamaktan çekinmemiş ayrıca son derece hassasiyet yaşadığımız şu günlerde Rus asıllı vatandaşlarımızı veyahut yabancıları açık hedef haline getirerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Bu suçu basın yoluyla ulusal kanalda tüm halka hitap ederken işlemiştir" denildi. (HABER MERKEZİ)