Kılıçdaroğlu'nun avukatı mahkemeye 'Sıfırlama tapeleri doğrudur' raporu sundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açtığı bir hakaret davasına eklenmesi için 17-25 Aralık operasyonlarının sonrasında çıkan ses kayıtlarıyla ilgili mahkemeye bir rapor sundu. Çelik, ortaya çıkan ses kayıtlarının gerçek olduğunu söyleyerek, "Bu tapelerin gerçek olduğu sabit" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve “sıfırlama tapeleri”nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle hakim karşısına çıktı. Çelik, 17 - 25 Aralık döneminde kamuoyunda gündem olan ancak daha sonra iktidar tarafından 'montaj' denilen ses kayıtlarını mahkemeye sundu. Çelik, ses kayıtlarını bilirkişiler tarafından incelendiğini ve ses kayıtlarının gerçek olduğunun ispatlandığını söyledi.

Bilirkişinin bu ses kayıtlarının gerçek olduğu yönünde ispatlandığını söyleyen Çelik duruşmada şunları söyledi: "Tapeler montaj diyorlar. Bu sıfırlama tapeleri doğru mudur değil midir? Doğruysa ben suç işlemiş olur muyum? Mahkemeniz tarafından bilirkişi tarafından inceletilmesini istiyorum." Çelik ardından 'sıfırlama tapelerinin' gerçek olduğuna ilişkin bir bilirkişi raporunu mahkemeye sundu.

'TAPELER GERÇEK...'

Çelik mahkeme heyetinden iddianameye ilişkin bir açıklama beklediğini belirterek iddianamede suçlarla ilgili bir bağ kurulmadığını söyledi. Çelik şöyle devam etti: "Bu davanın savunmayı baskılamaya yönelik olarak olduğunu söylemek istiyorum. Savcı hangi gerekçe ile bu davayı açtı anlamadım. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir dava açılamaz. Bir avukattan müvekkilini savunmaması beklenemez. Karşı tarafta Erdoğan varsa iyi düşünün ve 'Erdoğan asla ve asla yanılmaz, söylediği herşey doğrudur. Benim müvekkilimin söylediği hiç bir şey doğru değildir. 'Dava kabul edilsin' demem isteniyor. Erdoğan tarafından bana açılmış iki dava var. Genel başkanımız Erdoğan'a 'seni eleştireceğim' diyor. İktidar partisinin genel başkanını eleştirme hakkına sahip. Erdoğan sıfırlama tapelerinin montaj olduğunu söyledi. Bende müvekkilimin doğru söylediğini ispatlamaya çalıştım. Tapeleri de dosyaya koyduk. Müvekkilimin haklarını savunmak ne zamandan beri suç."

Mahkemeler önünde sıfatların bir önemi olmadığını belirten Çelik savunmasını şöyle sürdürdü: "Erdoğan vatandaş olarak beni dava etmiş. 'Cumhurbaşkanına hakaret' maddesi AYM'ye aykırıdır. Benimle ilgili iddia sıfırlama tapelerini dosyaya koymak. Tapeler montaj değil diyorlar. Bu sıfırlama tapeleri doğru mudur değil midir? Doğruysa ben suç işlemiş olur muyum? Mahkemeniz tarafından bilirkişi tarafından alındı incelenmesini istiyorum. Rapor talep ediyorum. İddianamede geçen 7 tape var. Tapelerin gerçek olduğuna dair elimdeki raporu mahkemenize sunuyorum. Bu tapelerin gerçek olduğu sabit."

Çelik'in mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunun son üç bölümü:

.

.