Mansur Yavaş, Kahta’ya destek için yol arıyor

Borç yükü nedeniyle belediyeye ait araçları haczedilen Adıyaman Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüştü. Kahta’nın sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmenin ardından Yavaş iki belediye arasında atılabilecek adımların araştırılması için talimat verdi. Turanlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da randevu talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Saadet Partisi’nden 31 Mart seçimlerinde aday olarak Adıyaman Kahta Belediye Başkanı seçilen İbrahim Yusuf Turanlı, önceki dönemden kalan borçları kapatmak için kaynak arayışını sürdürüyor. Hükümetin gerekli desteği vermediğini belirterek haczedilen makam aracının ardından traktörle hizmet vereceğini duyuran Turanlı, 18 Şubat Salı günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Kahta’nın ekonomik olarak yaşadığı sorunların konuşulduğu görüşmede iki başkan belediyeciliğe ve atılması gereken adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Kahta Belediyesine yönelik ekonomik kısıtlamanın sosyal medyada duyurulmasının ardından Yavaş’tan gelen görüşme talebinin ana gündem maddesi Kahta’ya yönelik projeler oldu.

Görüşmenin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ekibine talimat vererek, Kahta’ya hangi konuda nasıl yardımcı olunabileceğinin araştırılmasını istedi. İki belediye arasında ilerleyen günlerde bilgi alışverişinin devam edeceği ve ortak projelerin hayata geçirilmesine yönelik araştırmaların süreceği öğrenildi.

İMAMOĞLU’NDAN DA RANDEVU TALEP EDİLDİ

Kahta’nın yaşadığı sorunları anlatmak adına belediye başkanlarını ziyaret eden Turanlı, Yavaş’ın ardından İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle de görüştü. İki başkan Ataşehir ve Kahta arasında kardeşlik protokolü imzaladı.

Öte yandan Kahta Belediye Başkanı Turanlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da randevu talep etti. İmamoğlu randevu talebine henüz yanıt vermedi. Kahta Belediye Başkanı Turanlı’nın tüm büyükşehir belediye başkanlarından randevu talep ederek Kahta’nın yaşadığı sorunlar için destek talebinde bulunmaya devam edeceği öğrenildi