Mutlu Öztürk ve 8 HDP yöneticisi hakim karşısına çıkıyor

HDP'nin kuruluş yıldönümü etkinliği için gittiği Beşiktaş'ta 13 Ekim'de gözaltına alınan Şişli Eş Başkanı Mutlu Öztürk ve sekiz HDP yöneticisi yarın Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak. Hak savunucuları, öğrencileri ve eğitimci arkadaşları Öztürk için adliye önünde bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şişli Eş Başkanlığı görevini yürütürken 13 Ekim 2019’da gözaltına alınan ve tutuklanan Mutlu Öztürk’ün yargılanmasına başlanıyor. Öztürk ve diğer sekiz HDP yöneticisi yarın (21 Şubat) Çağlayan Adliyesi’nde saat 10.00’da hakim karşısına çıkacak.

Mutlu Öztürk, HDP'nin 7. kuruluş yıl dönümü için gittiği Beşiktaş ilçe binasına girmesi engellenmiş ve gözaltına alınmıştı. Öztürk bir gün sonra 14 Ekim’de tutuklandı. Mahkeme, HDP basın açıklamasında söylenen “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” cümlesini, “örgüt propagandası” olarak değerlendirdi. Hak savunucuları 21 Şubat’ta saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşma çağrısı yaptı.

Bu arada mutluhocayaozgurluk.com sitesinde tarih öğretmeni Mutlu Öztürk'e destek mesajları yayınlanıyor. Son olarak Daron Acemoğlu da bir mesaj kaleme aldı. Acemoğlu "Sevgili lise arkadaşım Mutlu Öztürk’ün en yakın zamanda adalete ve özgürlüğüne kavuşması dileklerimle" mesajını paylaştı. Mutlu Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisi’nin kurucularından. Kongre ve partinin yönetimi, eğitim, kültür-sanat organlarında görev aldı. Bir seneyi aşkın bir süredir HDP Şişli Eş Başkanlığı görevini yürütüyordu. (HABER MERKEZİ)