Yalova Belediyesi'nde 6 gözaltı

Yalova Belediyesi'ndeki zimmet soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişi sorgularının ardından bugün adliyeye sevkedildi. Mali Hizmetler Müdürü ile iki çalışanın sorgusu ise sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan R.E'nin zimmetine para geçirdiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan R.E, Mali Hizmetler Müdürü Ş.R.K. ve muhasebe çalışanı S.Ö.'nün polisteki sorgusu tamamlandı.

Yalova Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, güvenlik önlemleri altında Yalova Adliyesi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı H.G, sekreteri ve şoförünün ise sorguları sürüyor.

BELEDİYE POLİSE BAŞVURMUŞTU

Yalova Belediyesi yetkililerince 6 Şubat'ta, Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan R.E'nin muhasebe kayıtlarında yaptığı usulsüz işlemlerin tespitinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurulmuş, ardından da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu sırada kayıplara karışan R.E, Denizli'de yakalanarak Yalova'ya getirilmiş, soruşturma kapsamında Mali Hizmetler Müdürü Ş.R.K. ve çalışanlardan S.Ö. gözaltına alınmıştı. Zimmetle ilgisi bulunduğu tespit edilen bir müteahhit de tutuklanmıştı.

(YALOVA-AA)