Bahçesaray tünelleri göstermelik mi?

AK Parti hükümetleri tarafından 10 yıldır her seçimde dile getirilen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da birçok defa, “Bahçesaray'a tüneller, yollar yaptık” dediği Bahçesaray yolunda meydana gelen çığ felaketi, dikkati tekrar söz konusu tünellere çekti.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van'ın Bahçesaray ilçesinde dün meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinin ardından bölgede yapılan her türlü çalışmanın yeni çığ düşmesini tetikleyebileceği belirtiliyor. Yukarı Narlıca Karakolu ile çığ düşen bölge arasında 5 kilometre bulunuyor. İlk çığın düşmesinin ardından bölgeye zırhlı araç sevkiyatı yapılmasının da yeni bir çığa neden olduğu ifade ediliyor.

4 yıl önce tamamlanan ve kışın yolların kapanmaması amacıyla Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kar tüneli çalışmaları ile, "Bahçesaray’da yol çilesinin bittiği" açıklanmıştı. Çığ felaketiyle ortaya çıkan facia ise akıllara ‘Bu çalışmalar göstermelik miydi?’ sorusunu getirdi. Proje aşamasında 30-40 km. uzunluğunda olacağı belirtilen tünellerin daha sonra sadece 2 kilometrelik 'kar tüneli' olarak hayata geçirildiği belirtiliyor.

Dağcı Erhan Çalışkan: Çığ kurtarma ekibinde DVI cihazı olmalıDağcı Erhan Çalışkan: Çığ kurtarma ekibinde DVI cihazı olmalı

Konuya ilişkin Gazete Duvar'a konuşan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, yaşanan çığ felaketlerinin bu tünellerin göstermelik olduğu ortaya çıkardığını söyledi. “Hükümet basit bir şekilde bu  şu kadar duble yol yaptık diye açıklama yapıyor” diyen Sarısaç, “Ancak şu bir gerçek, bu coğrafyanın durumu ortada. Bahçesaray'da yol yapıldığından beri çığ felaketleri yaşandı. Doğal felaketlere karşı tedbir alabiliriz. Kar tünelleri çok masraflı işler değil. Ukrayna ordusuna yapılan bağış ve Katar’a aktarılan paralar karşısında devede kulak kalacak paralarla bu insanlarımızın ölümü engellenebilirdi. Bahçesaray var olduğundan beri AKP oradan milletvekili ve belediye başkanı çıkarır. Şu anda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bahçesaray’dadır. 1-2 kilometrelik kar tünelleriyle sorunu örtbas etmeyi çalışmışlar. Bahçesaray’ın yolu filmlere konu olmuş, 6 ay Van ile bağlantısı kopan bir ilçemiz. Yapılan açılışlar zevahiri kurtarmak için" diye konuştu. (DUVAR)

Van'da çığ faciası: 33 kişi öldüVan'da çığ faciası: 33 kişi öldü

Van'da çığla savaşın fotoğraflarıVan'da çığla savaşın fotoğrafları

'Felakete Cumhurbaşkanı başdanışmanı neden oldu' iddiası için özür'Felakete Cumhurbaşkanı başdanışmanı neden oldu' iddiası için özür