Kendi isteğiyle 'gazi' olan sendika başkanı: Haklarını kullanmadım

Hak-İş'e bağlı Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay sonra hastaneye dilekçe vererek gazilik unvanı aldığı iddia edildi. Dolu ise, darbe girişimi sonrası rapor aldığını doğrulayarak, “Hiçbir gazilik hakkından faydalanmadım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hak-İş'e bağlı Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay Dolu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dilekçe vererek gazilik unvanı aldığı iddia edildi. Dolu’nun gazilik için başvuru yaptığına yönelik iddiları Ankara Kuşu isimli Twitter kullanıcısı, “Sahte gazilik alan sendikacılar var” sözleri ile ortaya attı. Dolu ise, bu paylaşıma şu yanıtı verdi: “Gazi olup kurşun yiyen, sabaha kadar hastanede tedavi gören ancak devletten tek kuruş almayan gazilik belgesine dahi başvurmayan vatan evladı sendikacılar da var. Görmek istiyorsanız Öz Ağaç İş Sendikası’na gelin.”

15 TEMMUZ’DA YARALANDI, GAZİLİK İÇİN BAŞVURDU

Tuncay Dolu'nun ayrıca Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden aldığı gazilik raporu da ortaya çıktı. Sözcü gazetesinin yayınladığı haberde raporun Dolu'nun isteği üzerine verildiği belirtilerek şöyle denildi: “Hasta Tuncay Dolu’nun 21.02.2017 tarihli ve 1156 sayılı dilekçesine istinaden, dosya bilgileri incelenerek, 16 Temmuz 2016 tarihi 03.16’da hastanemiz acil servisine müracaat ettiği, acil servis uzmanı ve nöbetçi ortopedi uzmanı tarafından muayene edildiği tespit edilmiştir. Ateşli silah yaralanması olarak kayıtlara geçmiştir. Kişi beyanı ile bu olaylar neticesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaralandığı ve gazi olduğu hususunda kanaat hasıl olmuştur. İş bu belge kişinin isteği üzerine düzenlenmiştir.”

HİÇBİR GAZİLİK HAKKINDAN FAYDALANMADI

Hakkındaki söz konusu iddialara ilişkin sendika aracılığıyla cevap veren Tuncay Dolu ise, hakkındaki iddiaları reddetti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaralandığına dair hastane kayıtları ve belgelerinin mevcut olduğunu ve sonrasında rapor da aldığı doğrulanan Dolu hakkında Öz Ağaç İş Sendikası’ndan yapılan açıklama şu şekilde: “Genel Başkanımız bunun bir vatan görevi olduğunu düşünerek, kamu kurumlarının yardım istemini kabul etmediği gibi hastane kayıtları ve resmi belgesi olmasına rağmen daha önce gazilik belgesine başvurmamış, gazilik unvanıyla ilgili hiçbir kamu kurumu ve kuruluşundan tek kuruş maaş, tazminat ve gazilere tanınan yakınlarını işe yerleştirme gibi hakların hiçbirinden faydalanmamıştır.” (DUVAR)