Ergenekon davasının gizli tanığı Ümit Sayın ölü bulundu

Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren Doç. Dr. Ümit Sayın evinde ölü olarak bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ergenekon davasında yargılanan ve davada gizli tanık olarak ifade veren Doç. Dr. Ümit Sayın evinde ölü bulundu.

Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine göre, olay yeri inceleme ekipleri Ümit Sayın'ın cesedini inceledi. Sayın'ın vücudunda kesici, delici aletle yaralanma izi, bıçak ve silah yarası olmadığı tespit edilirken Sayın'ın yanındaki kimyasal maddelere ve ilaçlara el konuldu.

Ümit Sayın'ın cesedi, otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi.

NE OLMUŞTU? 

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görev yapan Ümit Sayın, 2008 yılında Ergenekon davasında gözaltına alınmış ve 23 ay tutuklu olarak cezaevinde kalmıştı.

Sayın, 7 Aralık 2009'da görülen duruşmada, ikinci Ergenekon davası kapsamına alınan üçüncü iddianamede "Anadolu" ismiyle gizli tanık olarak ifade verdiğini kabul etmişti. Gizli tanık olduktan sonra serbest bırakılan Ümit Sayın, 4 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.

Darbe girişimi iddiasıyla açılan Ergenekon davasındaki mahkumiyet kararları, 2015 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali yaşadığı gerekçesiyle bozulmuştu.

Davanın hakim ve savcıları meslekten ihraç edilmiş, FETÖ davalarının yanı sıra "suç uydurmak ve görevi kötüye kullanmak" suçlamalarından da yargılanmaya başlamıştı. Bazı hakim ve savcılar ise 15 Temmuz darbe girişimin ardından yurt dışına kaçmıştı.

Yaşananların ardından Ümit Sayın da mesleğine geri dönmüştü.

Yeniden görülen davada, 1 Temmuz 2019'da karar açıklanmış, "Ergenekon terör örgütü" adı altında bir örgüt olmadığı için, "örgüt kurmak, yönetmek, üyelik, yardım ve yataklık" suçlarından tüm sanıkların beraatine karar vermişti.