Bilim Vakfı'na kayyıma Görmez'den tepki

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanmasını eleştirdi. Görmez konunun 'hukuk ve kardeşlik ahlakı' çerçevesinde çözüme kavuşturulması çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurucuları arasında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanmasına yönelik eleştiriler sürüyor. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son gelişmeler hepimizi kaygı ve üzüntüye sevketmektedir" dedi.

Görmez Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İslam ümmetinin bütün ocaklarına ateşler düştüğü ve mazlumların umudu Türkiye’nin yedi cephede bu ateşleri söndürmeye çalıştığı bir zaman diliminde Bilim ve Sanat Vakfı üzerinden yaşanan son gelişmeler hepimizi kaygı ve üzüntüye sevketmektedir. Yetki ve sorumluluk sahibi tüm kardeşlerimizi bu meseleleri hukuk ve kardeşlik ahlakı çerçevesinde halletmek üzere biran önce harekete geçmeye ve inisiyatif almaya davet ediyorum."

NE OLMUŞTU?

Bilim Sanat Vakfı 1986 yılında kuruldu. İslami kesimin entelektüel kesiminin yakından bildiği vakıfta başta tarih, sinema, sosyoloji olmak üzere çeşitli alanlarda seminerler de veriliyordu. Şehir Üniversitesi'nin ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 3 kişilik heyet, Bilim Sanat Vakfı'na kayyım olarak atandı.

(HABER MERKEZİ)