Kanal İstanbul'un ÇED Raporu onaylandı

Kanal İstanbul'a ilişkin görüşe açılan ÇED Raporu onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "ÇED Raporu'nu bugün itibariyle onayladık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son şekli verilerek 23 Aralık 2019 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmıştı. 10 gün boyunca askıda kalan ÇED raporuna binlerce İstanbullu itiraz dilekçesi vererek itiraz etmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporunun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildiğini, komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak 17 Ocak 2020 itibari ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verdiğini duyurdu.

Kanal İstanbul'un nihai ÇED raporunda projenin yatırım maliyeti yine 75 milyar TL olarak açıklandı. Rapora göre yaklaşık 45 km uzunluğunda, 20.5 metre derinliğinde ve en dar yerinde 275 metre genişlikte olan Küçükçekmece Gölü – Sazlıdere Barajı – Terkos Gölü doğusunu takip eden güzergahın inşaat çalışmalarının 7 yıl içerisinde tamamlanması ve gerekli bakımların yapılması kaydıyla en az 100 yıl hizmet etmesi öngörülüyor.

Kanal İstanbul ÇED raporuna itiraz kuyruğuKanal İstanbul ÇED raporuna itiraz kuyruğu

Kanal İstanbul Çalıştayı: Balık nasıl bir şeydi diyeceksinizKanal İstanbul Çalıştayı: Balık nasıl bir şeydi diyeceksiniz

İmamoğlu: Tatlı su kaynaklarını kaybeden İstanbul, intihar ediyor demektirİmamoğlu: Tatlı su kaynaklarını kaybeden İstanbul, intihar ediyor demektir