DTSO: 2021 Zerzevan yılı olsun

DTSO harekete geçti. Zerzevan'ın UNESCO Listesi'ne alınması için de başvuru yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Turizm Platformu 2020 yılı ilk toplantısını Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirdi. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin de içerisinde yer aldığı Turizm Platformu, kentin tarihi ve kültürel değerlerinin korunması ve geliştirilerek turizm sektörünün hizmetine sokulması için 2019 yılından bu yana çalışmalar yürütüyor.

Platform, 2021 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Zerzevan Yılı' ilan edilmesi için çalışmaların başlatılması kararı aldı. Zerzevan Kalesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için de gerekli başvurular yapıldı. Platform, Zerzevan Kalesi’nin önce geçici ardından kalıcı UNESCO dünya miras listesine alınması için de hazırlıkların yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

424 BİN KİŞİ GEZDİ

Zerzevan Kalesi’ni 2019 yılında 355 bin 178 yerli, 69 bin 27 yabancı olmak üzere toplam 424 bin 205 kişi ziyaret etti. 2020 yılında beklenen ziyaretçi sayısının tur programları ve tanıtım çalışmaları ile 1 milyonu geçmesi bekleniyor.

Zerzevan Kalesi, dünyanın en iyi korunmuş Roma İmparatorluğu'nun doğu sınır garnizonu olarak da biliniyor.

Ayrıca dünyada ortaya çıkarılmış son Mithras Tapınağı'nın da bulunduğu Zerzevan Kalesi'ne ziyaretçilerin daha kolay ulaşmaları için gerekli olan fiziki altyapı çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi için ilgili kurumların daha hassas davranmaları konusunda fikir birliğine varıldı.

(DUVAR)