Babacan'dan Libya iddiasına yanıt: Tüm onay ve ödeme bilgileri kayıtlarda mevcut

Eski bakan Ali Babacan, Türkiye'den Libya'ya gönderilen paraların farklı gruplar tarafından alındığı ve ödenmediği iddiası hakkında açıklama yaptı. Paranın kredi anlaşması kapsamında gönderildiğini belirten Babacan, kredinin de ödendiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni parti kurma çalışmaları yürüten eski bakan Ali Babacan, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın Libya'ya gönderilen 300 milyon dolarla ilgili yazısına yanıt verdi.

Babacan'ın ofisinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Libya arasında 2011 yılında kredi anlaşmasının Birleşmiş Milletler tarafından ülkenin meşru temsilcisi olarak tanınan Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından imzalandığı belirtildi.

'KREDİLER ANLAŞMADAKİ SÜREDEN ÖNCE ÖDENDİ'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Libya'daki bankacılık sisteminin ülkede yaşanan karışıklıklar nedeniyle çökmüş olmasından dolayı sağlanan kredi nakit olarak transfer edilmiştir. Alınan kredilerin tamamı tahakkuk etmiş faizi ile birlikte anlaşmada öngörülen süreden önce, Libya Merkez Bankası tarafından Hazine Müsteşarlığı’nın TCMB Nezdindeki hesaplarına yapılan transferle geri ödenmiştir. Konu ile ilgili tüm yazışma, izin, onay ve ödeme bilgileri Hazine Müsteşarlığı (mevcut Hazine ve Maliye Bakanlığı) kayıtlarında mevcuttur."

Emin Çölaşan, bugün Sözcü gazetesinde yayınlanan "Libya'ya bavulla giden paralar" başlıklı yazısında 2014 yılında konuyla ilgili iddiaları köşesinde yazdığı fakat hükümetten açıklama yapılmadığını belirtti.

Paraların akıbetinin bilinmediğini öne süren Çölaşan, dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıklamalarını hatırlatarak "Bu paralar oralarda isyancılar, İslamcılar, kabileler ve aşiretler arasında güzelce yağmalandı. Devletin ve milletin trilyonları bu yolla hortumlandı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)