İbrahim Kaypakkaya kitabına hapis cezası

Türkiye Komünist Partisi (ML) kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya’nın yazılarını kitaplaştıran Umut Yayımcılık ile kitabı basan Yön Matbaa yetkililerine hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist'in (TKP/ML) kurucusu olan İbrahim Kaypakkaya’nın makalelerini 2018'de 'Bütün Yazıları' başlığıyla kitaplaştıran Umut Yayımcılık ile 600 sayfalık kitabı basan Yön Matbaa'sının yetkililerine kitabın çıkmasından bir gün sonra dava açılmıştı.

Davanın karar duruşması Çağlayan Adliyesi’ndeki 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Umut Yayımcılık yetkilisine TKP/ML propagandası yapmak”tan 1 yıl 3 ay, “TKP/ML’nin yayınlarını basmak ve yayınlamak”tan 10 ay olmak üzere toplam 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Kitabı basan Yön Matbaa yetkilisine de “TKP/ML’nin yayınlarını basmak ve yayınlamak”tan 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti cezayla ilgili “Hükmün Açıklamasını Geri Bırakma” maddesini uygulamazken avukatlar kararı İstinaf’a ve Yargıtay’a taşıyacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)