İstanbul Trafik Vakfı artık araç çekmeyecek

İstanbul Valiliği, kent genelinde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma işlemlerini gerçekleştiren İstanbul Trafik Vakfı'nın bu faaliyetlerine son verdiğini duyurdu. Yeni dönemde İçişleri Bakanlığı'nın çekici işleri için ihaleye gireceği ve elde edilecek gelirin ilçe emniyet müdürlükleri ve vakfa dağıtılacağı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği'nin açıklamasında “1996 yılında kurulan İstanbul Trafik Vakfı, ilimizde park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerini sona erdirdi. 05 Kasım 2019 tarihinde toplanan İstanbul Trafik Vakfı Kurucular Kurulu, vakıf araçlarıyla verilmekte olan park yasağını ihlal eden araçları çekme, taşıma ve kurtarma faaliyetlerinin 30 Kasım 2019 tarihi itibariyle sonlandırılmasına karar vermiştir” denildi.

Araç çekme işlemlerinin trafik polislerince gerçekleştirileceği belirtildi. Ancak kentte İstanbul Trafik Vakfı'nın filosuna sahip başka bir kuruluş bulunmuyor. İstanbul Trafik Vakfı’nın bünyesinde çekici hizmeti veren 1202 araç bulunuyor. Çekici hizmetlerinin hangi araçlarla sağlanacağı konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Sözcü'den Özlem Güvenli'ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun İYİ Parti'li Üyesi Dr. Suat Sarı, “Seçim öncesi bu işlerin gelirlerinin İBB'ye verilmesi gündemdeydi. Seçimde işler tersine dönünce vazgeçildi. 26 ilçenin emniyet müdürlüğü gelir elde etmek için dernek kurup bu çekme işlerini yapıyordu ama burada büyük sorunlar çıktı. Seçimler umdukları gibi sonuçlanmayınca en sonunda İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık kendisi ihaleye çıkacak ve bu hizmeti özel sektöre verecek. Çekicilerin yanına da birer polis konulacak. Elde edilen gelir de İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet müdürlüklerine ve vakfa dağıtacak” dedi.