Ezi Bayramı kutlanıyor

IKBY ve HDP, Ezidilerin bayramını kutladı. Açıklamalarda barış ve huzur mesajı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nde Ezi Bayramı kutlandı. IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile IKBY Başbakanı Mesrur Barzani bayramın barış ve huzura vesile olmasını diledi. Neçirvan Barzani, "Ezidi Soykırımı kurbanlarını saygı ile anıyor aileleri ve yakınlarını selamlıyorum" dedi.

Mesrur Barzani ise, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan Bölgesi’ndeki farklı din ve inançlara mensup toplulukların birlikte yaşama kültürü çerçevesinde, Ezidi kardeşlerimize hizmet etmeye ve onların haklarını korumaya devam edecektir. Evlerini terk etmek zorunda kalmış Ezidi kardeşlerimizin, evlerine dönmesi ve hak ettikleri hizmeti almalarına yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP EZİ BAYRAMINI KUTLUYOR

HDP, Ezi Bayramı'nı "Ezi Bayramı vesilesiyle bir kez daha, katliamda hayatını kaybeden bütün Ezidileri saygıyla anıyoruz. Ezi Bayramı’nın halen IŞİD’in elinde bulunan kadınların bir an önce özgürlüğüne kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadeleriyle kutladı.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Nimetullah Erdoğmuş'un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "IŞİD’in 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e saldırısı nedeniyle Rojava’ya, Türkiye’ye ve Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan Ezidiler, bu yıl da Ezi Bayramı’nı kendi topraklarında kutlayamamıştır. Ezi Bayramı, Ezidilerin en temel inanç ve kültürel değerlerine sahip çıkma geleneği olarak görülmelidir. Ezi Bayramı’nın kutsallığı Ezidi inancı açısından bugün her zamankinden daha anlamlıdır, çünkü bu kadim inanç bugün yok olma/edilme tehlikesi altındadır. Bu tehlike altında bu geleneği korumak, bütün insanlığın görevidir." (Rudaw/HABER MERKEZİ)