Pazarda Erdoğan'ı eleştirdi, geceyi karakolda geçirdi

Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabında pazarda alışveriş yaparken söylediği AKP'yi eleştiren sözleri sebebiyle 63 yaşındaki Dürdane Ö.,'nün bir ihbar üzerine hukuksuzca gözaltına alındığını söyledi. Geceyi karakolda geçiren Dürdane Ö., bugün 'halkı kin ve nefrete sevk etmek suçundan'savcılığa sevk edildikten sonra yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabındaki paylaşımında "İstanbul Çatalca'da pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada Erdoğan ve AKP'yi eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Ö., kendisini şikayet eden bir kadının ihbarı üzerine, misafirliğe gittiği bir arkadaşının evinden jandarma tarafından gözaltına alındı. Dürdane Ö., şu an gözaltında.." dedi.

Yarkadaş'ın belirttiğine göre, gözaltı talimatını Çatalca Savcısı verdi. Çatalca merkeze 20 km. uzaklıktakı Kabakçı köyünden alınarak jandarma karakoluna götürülen Dürdane Ö., gözaltı işlemlerinin ardından baroya durumun bildirilmesini istedi ve avukat talep etti. Ancak savcının 'Şüpheli 5 yılın altındaki suçlarda CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) avukatı talep edemez' yanıtı üzerine gözaltı işlemi Baro CMK'ye düşmedi, bu yüzden de avukat görevlendirilemedi.

'SAVUNMA HAKKI GASP EDİLİYOR'

Yarkadaş, savcının “Beş yıl altındaki suçlarda CMK avukatı istenemez” yanıtının kanuna aykırı olduğunu ve böyle bir usulün olmadığını belirterek 63 yaşındaki kadının savunma hakkının gasp edildiğini söyledi.

İddiaya göre sabah saatlerinde karakola giden çocuklarının Dürdane Ö.,'yü görmelerine yalnızca birkaç dakika izin verildi. Dürdane Ö.,'nün karakola götürülürken ilaçlarını yanına almasına izin verilmedi. Bu nedenle ilaçları çıocukları götürdü.

'YEDİLER YEDİLER DOYMADILAR'

Yarkadaş paylaşımının devamında kadının tutuklanma sebebinin pazarda çıkan tartışmada AKP'ye ilişkin söylediği 'yediler yediler doymadılar' lafı olduğunu söyledi.

Dürdane Ö., avukatına "Pazarda tartıştığım bir kadına 'Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hala AKP'ye oy veriyorsunuz' dedim. Kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım. Küfür edecek kadar  cahil değilim. Niye küfür edeyim? Küfür edince elime ne geçecek? İftiraya uğradım..." dedi.

YURT DIŞI YASAĞI İLE SERBEST BIRAKILDI

"Halkı kin ve nefrete sevk etmek"le suçlanan Dürdane Ö. hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Dürdane Ö., karakolda geçirdiği geceye dair "İlaçlarımı vermediler. Kalorifer yanmadığı için çok soğuktu ve yemek getirmediler" dedi. (HABER MERKEZİ)