Çavuşoğlu: Macron, terör örgütünün hamisi zaten

Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "O terör örgütünün hamisi zaten. 'Benim müttefikim terör örgütü' diyorsa ona da vereceğimiz cevap var" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Biz burada terörle mücadele ediyoruz. O terör örgütünün hamisi zaten. Elysee'de sürekli ağırlıyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le Paris'ye yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Macron, buradaki konuşmasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Müttefikimiz Türkiye'nin güvenlik kaygılarının son derece farkındayım. Çok sayıda terör saldırılarına maruz kaldılar. Bununla birlikte, hem DEAŞ karşıtı koalisyon için tehdit oluşturan bir askeri hareket yapıp hem de birlik ve destek beklenemez" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine Macron'un açıklamasını değerlendirdi.

"Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti kurulmasının istendiğini" söyleyen Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatımız bunların planlarını suya düşürdü. O hayal kırıklığıyla her gün ne dediğini bilmeyen bir görüntü var Paris'te" diye konuştu.

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Macron'un söylediği sözün, bana göre bir karşılığı yok. Biz burada terörle mücadele ediyoruz. O terör örgütünün hamisi zaten. Elysee'de sürekli ağırlıyor. 'Benim müttefikim terör örgütü' diyorsa ona da vereceğimiz cevap var. Macron unutmasın. Merkel'in de söylediği gibi, Türkiye bir NATO müttefikidir. Müttefiklerin yanında dursun" dedi. (ANKARA/AA)