Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması başladı

Ankara'da 103 kişinin can verdiği katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünün  anıt meydan haline dönüştürülmesi için DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim-Der tarafından düzenlenen 'Emek, Barış, Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması' başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde Cumhuriyet tarihinin en kanlı kitlesel katliamı gerçekleşti. Ülkenin dört bir yanından gelen on binlerce yurttaş DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) ve TTB’nin (Türk Tabipleri Birliği) çağrısıyla düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak için Ankara Garı önünde buluşmuştu. Yürüyüş başlamadan hemen önce saat 10.04’de IŞİD üyesi iki canlı bombanın kendisini patlatmasıyla gerçekleşen katliamda 103 kişi hayatını kaybetmiş, 400’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.

Katliamın gerçekleştiği yerin anıt meydan olarak düzenlenmesi için DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve 10 Ekim-Der olarak 'Emek, Barış, Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması' düzenleniyor. Yarışmaya başvurular başladı.

YARIŞMANIN AMACI

Yarışma; 10 Ekim Ankara Katliamının toplumsal düzlemde unutulmamasını sağlamayı; hayatını kaybetmiş ve hayatta kalan bireylerin anısını onurlandırmayı; hafızayı mekânda ve gündelik yaşamda yeniden üretmeyi amaçlamayor. Ayrıca Ankara Garı ve meydanının kuşaklar boyunca emek, barış ve demokrasiye adanarak, yurttaşların bir araya geleceği bir kamusal mekân olarak yeniden üretimi hedefleniyor.

Emek, Barış, Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi yarışma süreci 23 Kasım 2019 tarihi itibariyle başlamış olup takvim şu şekilde ilerleyecek:

Sorular için son gün: 6 Aralık 2019

Soruların cevaplanması: 13 Aralık 2019

Yer görme: 21 Aralık 2019

Proje Teslim tarihi: 24 Şubat 2020

Jüri Değerlendirmesi: 29 Şubat - 1 Mart 2020

Değerlendirme Konferansı: 3 Mart 2020

Yarışmayı Kazananların açıklanması: 5 Mart 2020.

(HABER MERKEZİ)

Yarışmaya ilişkin bilgi ve dökümanlar için web sayfası...