Emniyet, gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü, gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Suç duyurusuna gerekçe olarak Şardan'ın "karalama amacı güttüğü" ve "iftirada bulunduğu" öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gazeteci Tolga Şardan'ın emniyeti konu aldığı yazısıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Tolga Şardan, konuyla ilgili Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada 30 yıldır gazetecilik yaptığını, emniyet ve içişleri bakanlığını yakından takip ettiğini ve buna dair haberler yaptığını belirterek suç duyurusuyla ilgili, “Kurumlar ya da kişiler hukuki haklarını kullanıyorlar. Bugün artık bu tip suç duyuruları, davalar gazeteciler için doğal oldu. Pek çok gazetecinin başına geliyor maalesef” dedi.

Şardan T24'te, "Emniyet’te neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarında birbirine mi girdi?" başlıklı yazısında, EGM içerisinde Menzil cemaatinden olan isimlere öncelik verildiği iddiaları yer almıştı. (HABER MERKEZİ)