TBB Başkanı Feyzioğlu: Ahmet Altan'ın tutuklanması doğru değil

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, tahliye edilen sonra da savcılık kararıyla yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet Altan'la ilgili açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, "Ben bunu sisteme aykırı buluyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum Baro Başkanlığı'nı ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum Barosu Başkanı Avukat Talat Göğebakan ve Gümüşhane-Bayburt Barosu Başkanı Avukat Serkan Pekmezci ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'SİSTEME AYKIRI BULUYORUM...'

Feyzioğlu sohbet sırasında Ahmet Altan'ın yeniden tutuklanmasıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, "Ben bunu sisteme aykırı buluyorum" yanıtını verdi. Feyzioğlu şöyle devam etti: "Mahkemenin tahliye verdiği kişinin savcılık itirazıyla tutuklanması doğru değil. Ahmet Altan'ın cezaevine gönderilmesi Ahmet Altan'ın tekrar tutuklanması meselesini özelde değil 'Türkiye'nin tahliye edildi 24 saat sonra tekrar tutuklandı' genel şeması üzerinde konuşalım. Tahliye ediliyor sosyal medyada kampanya başlıyor. Tahliye kararı verenler tutukluyor. Bizim kanunumuzda dava aşamasında tahliye kararını verdikten sonra buna itiraz yoktu. Eskiden mahkeme tahliye kararı verdi mi tahliye olurdu dava aşamasında mahkemenin tahliye ettiğini savcının itirazı üzerine tekrar tutuklayabilir haline geldi. Ben bunu sisteme aykırı buluyorum. Mahkemenin tahliye kararıyla bu iş biterse tahliyeye karşı itiraz edilip sistem yıpranıyor. Tutuklama istisna özgürlük kuralsa mahkemenin tahliye verdiği kişinin savcının itirazıyla tutuklanması doğru değil. Bunun üzerinde çalışırsak bu tür polemiklerin biteceği kanaatindeyim. Kişilerden bağımsız konuşmayı öğrenelim. Sistemi kurduğunuzda daha doğru olur diye düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)