İntibak düzenlemesi TBMM'de reddedildi

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, intibak düzenlemesi için verdiği kanun teklifinin reddedildiği söyledi. Gürer, emeklilikte yaşa takılanların bu akşam yapacağı ışık yakıp söndürme eylemine de destek vereceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in intibak düzenlemesini de içeren kanun teklifi dün TBMM'de reddedildi. Bugün basın toplantısı düzenleyen Gürer, "İntibak düzenlemesine verilen ret oyları bizleri üzdü. Umarım kısa süre içerisinde emekliler ile ilgili bir düzenleme yapılır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kendi imzasını taşıyan ve aynı şartlarda emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesini de öngören Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin dün görüşüldüğünü ve kabul edilmediğini söyledi.

Gürer, "İntibak düzenlemesine verilen ret oyları bizleri üzdü. Umarım kısa süre içerisinde emekliler ile ilgili bir düzenleme yapılır" diye konuştu.

'EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN EYLEMLERİNİ DESTEKLİYORUZ'

Emeklilerin ciddi bir geçim sıkıntısı içinde olduğunu dile getiren Gürer, emekliler arasındaki dengesizliklerin de giderek arttığını belirtti. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sorun kadar emeklilerin de mağduriyetinin bulunduğunu ifade eden Gürer, "Aylık bağlama oranı değiştiği için emekliler 1000 liranın altında maaş almaya başladı. İktidar bunu görüp 1000 liraya bir taban ücret gibi yaklaştı. Bu da tam anlamıyla uygulanmıyor" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanların bugün saat 20.30'da 10 dakika süre ile ışıkları yakıp söndürme eylemi yapacağını aktaran Gürer, "Emeklilikte yaşa takılanların protesto anlamına gelmeyen ama uyarı niteliğindeki bu eylemlerini bizler de destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların ve emeklililerin sorunlarını görmeyen bir iktidarın seçimler öncesinde vaatte bulunması inandırıcı gelmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Gürer, açıklamasının ardından TBMM Basın Koridoru'ndaki ışıkları açıp söndürerek emeklilikte yaşa takılanların yapacakları eylemlerine destek verdi. (ANKARA/AA)

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Basın Koridoru'ndaki ışıkları açıp söndürerek emeklilikte yaşa takılanların yapacakları eylemlerine destek verdi. (Fotoğraf: Halil Sağırkaya/Anadolu Ajansı)