Cezaevi yönetimi Miraz’ı annesinin yanına almadı

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile Gebze Kadın Cezaevi'nde tutulan 3 yaşındaki Miraz bebek, haftasonunu babasının yanında geçirdikten sonra dün resmi tatil olduğu gerekçesiyle annesinin yanına alınmayınca gözyaşlarına boğuldu. Küçük çocuk için anne ve babanın daha önce cezaevi yönetimine yaptıkları itiraza karşılık olarak, "Elimizden gelse bu görüşleri de yasaklayacağız” yanıtını aldıkları belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan Miraz bebek görüşün ardından resmi tatil gerekçesiyle içeri alınmadı. Küçük çocuğun 'Anneye gidelim' diyerek gözyaşı döktüğü görüntüler sosyal medyada kısa sürede hızla yayıldı. Yoğun tepkiler üzerine Adalet Bakanlığı devreye girerek, akşam saatlerinde çocuğun annesini yanına dönmesine izin verildi.

6 yıla mahkum edilen Gülistan Diken Akbaba'nın cezası iki yılın altına düşmesine rağmen, siyasi tutuklu olduğu için tahliye edilmiyor.

Annesinin yanına alınmadığı için cezaevi önünde ağlayan Miraz bebek, babası Cengiz Zaza Akbaba tarafından haftasonu için cezaevinden dışarı çıkarılmıştı.

Kapalı görüş gerçekleştiren Gülistan ve Cengiz Akbaba, görüş sonrasında Miraz’ı annesi yanına almak istedi. Ancak cezaevi görevlileri, resmi tatil olduğu gerekçesiyle çocuğu annesinin yanına alamayacaklarını söyledi. Duruma itiraz eden Gülistan ve Cengiz Akbaba'ya cezaevi yönetimi, "Elimizden gelse bu görüşleri de yasaklayacağız” dediği belirtililiyor.

Annesinin yanında kalmasına izin verilmeyen Miraz’ın cezaevi önünde ağladığı anlar ise sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz yaşananlara tepki göstererek, "Üç yaşındaki Miraz’ın annesi Gülistan Diken Akbaba, Gebze Cezaevinde yatıyor. Bugün Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla babasıyla birlikte kapalı görüşe giden Miraz, annesinin yanına sokulmadı. Devlet, ne kazanmış oldu? Miraz, annesinin kucağına gitse anayasal düzen mi yıkılacaktı?" paylaşımını yaptı.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "Ortak çabalarımız bir annenin dışarı çıkmasına değil ancak bir çocuğun ne yazık ki cezaevine girerek annesine kavuşmasına yetti. Vicdandan, hukuktan ve adaletten uzak bu uygulamaların derhal ama derhal son bulması gerekiyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.(HABER MERKEZİ)